Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά “Καταρχάς όντως υπάρχουν ετοιμασίες προεκλογικού χαρακτήρα και στο πλαίσιο αυτό ο Ντίνος Κλειτσιώτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δημαρχιακό Θώκο. Απλά αυτό που εγώ βλέπω και σύμφωνα με τη δική μου πολιτική ηθική είναι ότι ο κ. Κλειτσιώτης πρώτα θα έπρεπε να παραιτηθεί από την θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Καβάλας και έπειτα θα έπρεπε να ανακοινώσει τις προθέσεις του. Ίσως αυτό να το κάνει στην επίσημη παρουσίασή του. Ελπίζω και εκτιμώ ότι θα το κάνει το επόμενο διάστημα σίγουρα.

Από εκεί και πέρα αφού αξιολόγησε ότι αυτή είναι η περίοδος που θα πρέπει να μιλήσει ή βλέποντας ότι υπάρχουν κάποιες διαρροές τις οποίες θέλει να συγκρατήσει ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον χρόνο που ο ίδιος επέλεξε.

Ο ίδιος ίσως και να εκτιμά ότι υπό τη δική του σκέπη θα πρέπει να πορευθούμε όλοι όσοι προερχόμαστε από τον χώρο της ΝΔ και επιθυμούμε να κατέλθουμε ως υποψήφιοι. Βέβαια αυτή είναι μια δική του σκέψη απλά και μόνο. Τώρα θα έπρεπε λογικά να έχει προηγηθεί μια διεργασία για να φτάσουμε στο συμπέρασμα αυτό, κάτι που μπορεί να έχει γίνει ή ίσως και να μην έχει γίνει”.

ΠΕΡΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο ίδιος δεν γνωρίζει σε ποιο επίπεδο έχει φτάσει η προεργασία που έπρεπε να έχει γίνει. “Όταν λες θέλω να ενώσω όλους, τότε θα πρέπει να έχεις μιλήσει με όλους και να έχεις συμφωνήσει με όλους. Αν το έχει πράξει καλώς. Αν όχι νομίζω ότι δημιουργείται μια δυσλειτουργία και δυσαρμονία στην όλη τακτική αυτή και στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Δεν ξέρω τι έχει κάνει και δεν μπορώ να έχω θέση. Με εμένα έχει συζητήσει και βρεθήκαμε μέσω τρίτου αλλά δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχουν 9 ενδιαφερόμενοι από τον χώρο της ΝΔ και από ό,τι λέει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος…. Άρα χρειάζεται προεργασία όχι όμως όπως να πιούμε ένα ποτό αλλά να έχουν κλείσει τα ανοικτά ζητήματα. Αυτό δεν έγινε οπότε αν δεν κλείσουμε τα ανοικτά ζητήματα το να βγούμε και να πιούμε δεν έχει νόημα…. Απλά από την αρχή εγώ έλεγα ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα άτομο και σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός και όλοι μαζί θα έπρεπε να δουλέψουμε για να μπορεί να κερδίσει το άτομο αυτό. Αλλιώς τύχη δεν έχει! Και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεννόηση μέσα από τα όργανα. Αν εγώ απλά πω ότι είμαι υποψήφιος, αυτό δεν λέει και τίποτε. Θέλουμε όλοι να ενώσουμε, όλοι θέλουμε να βγούμε και να κάνουμε το καλό αλλά όλο αυτό πρέπει να βγει μέσα από ένα συλλογικό όργανο. Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Αυτό φυσικά και η ΝΟΔΕ δεν είχε δεχθεί. Ίσως να βγει και άλλος συνδυασμός και ίσως να υπάρξει και ένας ακόμη από τα σπάργανα του υφιστάμενου και να δούμε μια ανατροπή. Ήδη κάποια σημαντικά στελέχη της ΝΔ στηρίζουν αντιπολιτευόμενο συνδυασμό, άρα η συνοχή διαλύεται…. Όσο και να θέλει ο Πρόεδρος και κάποιοι άλλοι να λένε ότι θα στηρίξουν….. Και το 2019 φανερά στήριξαν τον συνδυασμό που ήμασταν. Μα βγήκε η ΝΔ; Όχι. Άρα μήπως δεν υπήρξε στήριξη; Ουσιαστική μια και τυπική υπήρχε; Μήπως και εδώ θα πρέπει να το δούμε ξανά και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να πάμε με έναν υποψήφιο για να κερδίσουμε τις εκλογές; Νομίζω ότι χάθηκε λίγο η μπάλα και τάσεις φυγοκεντρικές κυριαρχούν. Νομίζω ότι δύσκολα θα συμμαζευτεί το θέμα από την στιγμή που κάποια σημαντικά στελέχη της ΝΔ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Μάκη Παπαδόπουλου. Δύσκολα θα μπορέσουν να επανέλθουν να κερδίσουμε την συνοχή. Υπάρχει περίπτωση να βγει και κάποιος άλλος και να έχουμε περαιτέρω διάσπαση” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ

Ο ίδιος βέβαια εξηγεί ότι “Τη δεύτερη εβδομάδα των επαναληπτικών εκλογών δεν χρειαζόμαστε μόνο τη ΝΔ. Τη δεύτερη εβδομάδα έστω και κατεβαίνει ένας υποψήφιος και πάει απέναντι στο νύν Δήμαρχο κ. Μουριάδη. Σίγουρα εκεί θέλουμε έναν καθαρό και αυστηρό Νεοδημοκράτη ή έναν ευρείας αποδοχής; Η ΝΔ δεν έχει πάνω από 20 – 23% σαν δύναμη αυτών των ψηφοφόρων που λένε ότι είναι φανατικοί… Μήπως πρέπει να βάλουμε και άλλους παράγοντες μέσα που να εκτιμήσουν ποιος θα είναι υποψήφιος γιατί δεν θέλουμε μόνο ψήφους της ΝΔ; Θέλουμε και από άλλες ευρείες κοινωνικές ομάδες. Άρα δεν θέλουμε να ενώσουμε μόνο τη ΝΔ. Θέλουμε ευρεία αποδοχή. Αυτή είναι η δική μου άποψη και αντίληψη. Πολύ καλά έκανε ο Ντίνος Κλειτσιώτης αλλά νομίζω ότι πρέπει να λάβει υπόψιν και άλλους παράγοντες αν θέλει να πάει σε νίκη. Αν παραμείνει στο θέμα του χρίσματος τότε νομίζω ότι θα χάσει και πολύτιμο χρόνο και δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το παν είναι πόσο θα καταφέρει ο κομματικός μηχανισμός να μείνει σε μια υποψηφιότητα ή να συγκεράσει τις αντιδράσεις μια και κανείς δεν είναι επιθυμητός από το σύνολο του συνδυασμού. Σκοπός είναι να βρεθεί αυτός που θα έχει τις λιγότερες αντιπάθειες”.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Το πώς θα ξεπερασθούν τα προβλήματα ο ίδιος δεν το γνωρίζει. “Έπρεπε να αναλάβει από νωρίς η ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας μια πρωτοβουλία που είναι μέσα στα δικά της καθήκοντα παράλληλα με το όλο κλίμα και τις βουλευτικές εκλογές για να μπορέσει να τα συγκεράσει. Ο Πρόεδρος έκανε μια προσπάθεια αλλά δεν βγήκε τελικά λευκός καπνός και γι αυτό και βγήκε ο Ντίνος Κλειτσιώτης και έκανε τις δηλώσεις.

Όσο για τον κ. Μουριάδη οι πολλές υποψηφιότητες σίγουρα θα τον κάνουν να νοιώθει καλύτερα και σίγουρα αυτό να τον κάνει να παράγει έργο μια και θα ηρεμήσει από το θέμα των επόμενων εκλογών. Θεωρώ ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας κ. Δράκος και οι βουλευτές θα πρέπει να κάνουν αρκετή δουλειά αν και οι βουλευτές έχουν το δικό τους έργο να κυνηγήσουν εν όψει και των εθνικών εκλογών” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Δεν είμαι ρεβανσιστής αλλά, ναι, θέλω να διεκδικήσω το Δημαρχιακό θώκο
Επόμενο άρθροΦαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 25 και 26 Ιουνίου, όπως το ανακοίνωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σίσσυ Ρακιντζή