Το θέμα της ονοματοδοσίας της Δημοτικής Καπναποθήκης απασχoλεί τον Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο δεν συμφωνεί με το να της δοθεί το όνομα του δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη καθώς δεν ήταν ένα αποκλειστικά δικό του έργο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει μια δίκαιη απονομή της ονοματοδοσίας στα εμβληματικά κτήρια της Καβάλας που θα αποδίδονται στους εκλιπόντες δημάρχους της. Αυτό έχει να κάνει με τη συνδρομή του καθενός στο κάθε κτήριο ώστε να αναδεικνύεται η μνήμη του με τρόπο εύστοχο μέσα από αυτό. Θεωρώ πρόχειρη την πρόταση της διοίκησης να προχωρήσει στην ονοματοδοσία της Δημοτικής Καπναποθήκης στο όνομα του Λευτέρη Αθανασιάδη καθώς όχι μόνο δεν αποτελεί 100% δικό του επίτευγμα αλλά μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν ακόμη προβλήματα στο κτήριο που το καθιστούν μη λειτουργικό. Επομένως, ίσως να είναι και κάπως υποτιμητικό να ονοματοδοτήσεις ένα κτήριο με τα υπάρχοντα προβλήματα. Ο Λευτέρης Αθανασιάδης έχει προσφέρει πολλά, έχει αναμορφώσει την πόλη, υπάρχουν αρκετές προτάσεις που χαρακτηρίζουν τη δράση και το έργο του. Για παράδειγμα, η Δημοτική Αγορά, η Δημοτική Λαχαναγορά, έργα που εμπνεύστηκαν και υλοποιήθηκαν από τον ίδιο, τον χαρακτηρίζουν και του αποδίδουν τον φόρο τιμής, που αφήνουν την ταυτότητά του και την υπογραφή του».

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Πρόσθεσε ότι «η Δημοτική Καπναποθήκη και η μελλοντική της λειτουργία ως κέντρο ιστορίας της Καβάλας δεν αποδίδει στο μέγιστο μια τέτοια τιμή. Επίσης, αφού τέθηκε το θέμα της ονοματοδοσίας πρώην δημάρχων, θα ήθελα να προταθεί και το όνομα του Ευαγγελίου ή και όλων των υπόλοιπων που έχουν περάσει και άφησαν το αποτύπωμά τους. Ειδικά για τον κ. Ευαγγελίου, παρόλο που δεν ήταν εκλεγμένος προσέφερε τα μέγιστα στο Δήμο Καβάλας με πολλά έργα, πέρα από την πολιτιακή κατάσταση της εποχής. Θα πρέπει η διοίκηση να σχεδιάσει την ονοματοδοσία και να προγραμματίσει με όλους τους εκλιπόντες δημάρχους και όχι μόνο επιλεκτικά. Για να μην φανεί ότι μεροληπτεί. Πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά, ίσως και με μία διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων.

Η διοίκηση του κ. Μουριάδη χωρίς προετοιμασία και σχεδιασμό και ίσως παρορμητικά και συναισθηματικά προχώρησε σε αυτήν την άστοχη, για μένα, ανακοίνωση. Βλέπω ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για άλλη μία φορά και νομίζω ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τους δημοτικούς συμβούλους και θα τους εκθέσει, παρά θα ζητήσει την ψήφο τους. Είναι άλλη μία κακή διαχείριση και όχι προς την σωστή κατεύθυνση».

Προηγούμενο άρθροΕκπαίδευση νέων πυροσβεστών απο το ΕΚΑΒ Καβάλας
Επόμενο άρθροΑνέστης Δημητριάδης: Στα ίδια στέκια θα ξαναβρεθούν οι θαμώνες των ΚΑΠΗ που ανοίγουν σήμερα 1η Μαρτίου