Σφοδρή σύγκρουση διεξήχθη στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπόκας, κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας του νέου περιεχομένου της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία αναβαθμίζει τις αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών και ενισχύει την αμερικανική παρουσία στον Εβρο, ο κ. Βίτσας σχολίασε «Υπουργέ μου γίνεται στόχος η Αλεξανδρούπολη. Δεν το καταλαβαίνετε;».

Αρχικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος θεώρησε ότι η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Στην αποστροφή του κ. Βίτσα ότι έγινε στόχος η Αλεξανδρούπολη νομίζω ότι στο πλαίσιο των διαφορών μας με την Τουρκία δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη στόχος. Όμως, η εξέλιξη με τη συμφωνία δημιουργεί και πρόσθετες σκέψεις σε αυτούς που θα σκέφτονταν να καταστήσουν στόχο την Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Βίτσας επανήλθε για να διευκρινίσει πως «την Ρωσία εννοούσα, όχι την Τουρκία», με αποτέλεσμα ο υπουργός να απαντήσει: «Μην με αναγκάζετε να πω όσα είχα πει στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης. Μην ενώνετε την φωνή σας με όσους έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για την Αλεξανδρούπολη».

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στη Καβάλα- Αναλυτικά το πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΠροφυλακιστέος ο 53χρονος δράστης της γυναικοκτονίας