Ερωτήματα για το πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχθούν ξανά τους μαθητές διατυπώνει το τμήμα παιδείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Αναλυτικά:

Η Κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ενδιαφέρεται για την επικοινωνία και όχι για την ουσία, όπως μας αποκάλυψε η λανθάνουσα γλώσσα του κ. Μητσοτάκη.

Την Τετάρτη, 6 Μαΐου, τα σχολεία άνοιξαν για να προετοιμαστούν για την υποδοχή των μαθητών και μαθητριών, και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις μόνοι τους, χωρίς καμιά οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας, στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Με πόσους μαθητές και μαθήτριες θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία;
  • Ισχύει ή όχι ότι κάθε τμήμα θα φιλοξενεί το ½ του αριθμού των παιδιών;
  • Αν οι αίθουσες είναι μικρές, μπορούν να φιλοξενήσουν 12 – 14 μαθητές και μαθήτριες; Πόσα τελικά τετραγωνικά μέτρα αντιστοιχούν σε κάθε άτομο, ώστε να εξασφαλίζονται -κατά το δυνατόν- οι συνθήκες ασφαλούς παραμονής στο σχολικό χώρο;
  • Πότε θα έρθουν στα σχολεία τα απολυμαντικά, που χορήγησε ιδιωτική εταιρεία και αντιστοιχούν ένα για κάθε αίθουσα;
  • Πώς θα γίνονται τα μαθήματα για τους μαθητές που θα επιλέξουν να μην παρευρίσκονται στο σχολείο για λόγους υγείας; Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά τη μετάδοση του μαθήματος μέσω καμερών που θα τοποθετηθούν στις τάξεις.

Αν τα παραπάνω ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί ακόμα, ποιος είναι ο σκοπός της επαναλειτουργίας -για δέκα ουσιαστικά μέρες- των Γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου;

Ποιος τελικά εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους;”

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Θάσου συνεχίζει τον καθαρισμό χόρτων στην Σκάλα Μαριών
Επόμενο άρθροΤελειώνουν οι παρεμβάσεις στην Παναγία – Από Δευτέρα πιάνουν δουλειά στις γειτονιές