Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής στα οκτώ μέλη του πληρώματος του Antonov 12, που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αεροσκάφος συνετρίβη έξω από την Καβάλα, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εντοπίστηκαν βαρύτατες κακώσεις σώματος με συντριπτικά κατάγματα και με ρήξεις πολλαπλών οργάνων στους οκτώ επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε σε χωράφια δίπλα στο Παλαιοχώρι.

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης, τα άψυχα σώματά τους φέρουν βαρύτατες σωματικές κακώσεις με συντριπτικά κατάγματα στο κρανίο, στον θώρακα, στα άνω και κάτω άκρα, στην κοιλιακή χώρα και στα πλευρά, ενώ εντοπίστηκαν ρήξεις πνευμόνων και εσωτερικών οργάνων. Παράλληλα, φαίνεται πως αιμορραγούσαν εσωτερικά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η voria.gr.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, gr ο ιατροδικαστής Θράκης, Νικόλαος Κιφνίδης, που ανέλαβε τις νεκροψίες, ανέφερε ότι πρόκειται για ουκρανικής καταγωγής άνδρες, ηλικίας από 35 έως 50 ετών. Κατά τα λεγόμενά του, οι σοροί δεν έφεραν εγκαύματα καθώς εκσφενδονίστηκαν από το αεροσκάφος πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ τα τραύματα ήταν παρόμοια για όλους.

Οι σοροί είχαν κακώσεις που ταιριάζουν σε αυτά που φέρουν συνήθως τα θύματα αεροπορικών δυστυχημάτων.

Πλέον, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχουν ήδη ληφθεί δαχτυλικά αποτυπώματα και ιστοτεμάχια για τις εξετάσεις DNA, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα σε εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το ουκρανικό προξενείο έχει αναλάβει την επιστροφή των σορών στην πατρίδα τους, μόλις δοθεί το πράσινο φως από τις αρχές.

Στο πεδίο των ερευνών, από σήμερα επιστρατεύεται ένα drone του στρατού προκειμένου να χαρτογραφήσει την περιοχή όπου συνετρίβη το Αntonov, κοντά στην Καβάλα, με στόχο να εντοπίσει τα διάσπαρτα βλήματα που διασκορπίστηκαν από το φορτίο του αεροσκάφους.

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, τα βλήματα εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα 500 και πλέον μέτρων μέσα στα χωράφια. Υπάρχουν, δε, φόβοι ότι κάποια απ’ αυτά ενδέχεται να έχουν καλυφθεί με χώμα και άρα δεν θα είναι ορατά.

Ο δήμος Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση εχθές με την οποία καλεί τους πολίτες που κινούνται στην περιοχή γύρω από το σημείο όπου σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα εάν εντοπίσουν πυρομαχικά να ειδοποιήσουν αμέσως τις Αρχές.

Η Αθήνα έχει προχωρήσει σε διαβήματα διαμαρτυρίας τόσο σε Σερβία όσο και σε Ουκρανία ζητώντας εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ενημερωθεί για το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το Antonov.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πρώτα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, και λίγες ώρες μετά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα, ζήτησαν εξηγήσεις για την έλλειψη ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς, για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Μία αναγκαία και απαραίτητη παρέμβαση η ασφαλτόστρωση στον δρόμο της ΜΟΜΑ
Επόμενο άρθροΟι «Social Waste» στις 22 Ιουλίου στην Καβάλα, στην έναρξη του BLUE Cosmopolis