Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα ξενοδοχεία της Θάσου και κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη αυτόν το μήνα αναμένεται να ενισχυθεί η Θάσος από Γερμανούς τουρίστες καθώς και Πολωνούς και Τσέχους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το φετινό καλοκαίρι δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα. Ήταν ιδιαίτερο λόγω των συνθηκών. Καταλάβαμε νωρίς ότι η το τουριστικό ρεύμα θα πληγεί σημαντικά αλλά αποφασίσαμε σαν επιχειρηματίες να ανοίξουμε σχεδόν όλοι τα ξενοδοχεία μας στο νησί.

Διότι πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να κρατηθεί ανοιχτός ο προορισμός, να μπορέσουν οι επισκέπτες που θα θελήσουν να έρθουν, να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν για τις διακοπές τους με τον καλύτερο τρόπο. Δεύτερον, θέλαμε να δώσουμε δουλειά στον κόσμο, να μπορέσουν να επιβιώσουν οι εργαζόμενοί μας στο υπόλοιπο της χρονιάς και τρίτον να εξασφαλίσουμε τη δική μας βιωσιμότητα που είναι κι αυτό πολύ σημαντικό αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο νησί το τουριστικό επιχειρείν».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Για το Σεπτέμβριο είπε ότι «παραδοσιακά οι Γερμανοί προτιμούν να έρχονται εκτός σεζόν όπως είναι ο Σεπτέμβριος. Είναι και πιο οικονομικά κι έχει λιγότερο κόσμο. Η γερμανική αγορά είναι από τις λίγες που αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτές, μαζί με την πολωνική και την τσέχικη.

Πιστεύουμε σ’ αυτές για τον εισαγόμενο τουρισμό. Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι ανοιχτές και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν γι’ αυτήν την περίοδο που αν δεν τύχει κάτι έκτακτο πιστεύουμε ότι θα φέρει κάποια εισοδήματα για να περιορίσουμε τις ζημιές του καλοκαιριού».

Κάνοντας τον πρώτο απολογισμό του καλοκαιρού είπε ότι «η εκτίμησή μου από την αρχή της χρονιάς ήταν να μπορούσαμε να έχουμε ένα 30% των εισοδημάτων που είχαμε πέρυσι. Έβλεπα οι εξελίξεις ότι δεν ήταν αυτές που θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο επίπεδο. Πιστεύω ότι δεν θα καταφέρουμε να φτάσουμε το 30%.

Αν ο Σεπτέμβριος πάει καλά μπορεί να πάμε καλύτερα. Υπολογίζω ότι, επειδή οι τιμές έπεσαν αρκετά και δεν είναι μόνο το πόσος κόσμος ήρθε, είμαστε γύρω στο 20%. Το ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος της σεζόν, σε μία απρόβλεπτη χρονιά που εκεί που πολλές φορές φαινόταν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, πολύ γρήγορα αναστρέφεται και τα πάντα αλλάζουν. Δεδομένων των καταστάσεων πιστεύουμε ότι ο Σεπτέμβριος θα κυλήσει έστω και με αυτές τις μικρές πληρότητες και θα μείνουν οι ξενοδοχειακές μονάδες σε λειτουργία».

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: “Ανασχηματισμός” από τον Αλέξη Τσίπρα – Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι θερινές εκπτώσεις στην Καβάλα, με μειωμένη κίνηση κατά 40%-50%