Κατέπλευσε χθες ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Άννυ Θυσιάδου δήλωσε ότι το πρόγραμμα τους εξελίσσεται όπως σχεδιάστηκε.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι κρουαζιέρες ξεκίνησαν από τις 21 Μαρτίου και είμαστε ήδη στο 4ο κρουαζιερόπλοιο ενώ σήμερα περιμένουμε το πέμπτο. Θα έρθει το Star Flyer που το περιμένουμε στις 12 το μεσημέρι (σ.σ. χθες) και η αναχώρησή του στις 6 το απόγευμα, για την Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα πηγαίνει εξαιρετικά, τον Ιούνιο περιμένουμε 5 κρουαζιερόπλοια. Αυτός ήταν ο στόχος εξ αρχής. Όχι μόνο να αυξήσουμε τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων, να καταφέρουμε να έχουμε κάθε βδομάδα από ένα και το βασικότερο να διευρύνουμε την τουριστική σεζόν, να ξεκινούν οι κρουαζιέρες από το Μάρτιο και να τελειώνουν το Νοέμβριο.

ΗΔΗ 36 ΓΙΑ ΤΟ 2023

Πρόσθεσε ότι «ο στόχος επετεύχθη για το 2022 και φαίνεται ότι τα μηνύματα για το 2023 είναι εξίσου ενθαρρυντικά. Ήδη έχουμε επιβεβαιωμένα 36 κρουαζιερόπλοια, όσα θα έχουμε και φέτος. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τους πρώτους μήνες του φετινού φθινοπώρου θα γίνουν περισσότερα από 36 τα κρουαζιερόπλοια για το 2023.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια και δεν σταματάμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταιρειών κρουαζιέρας και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είναι πολύ μεγάλη η μερίδα του πληθυσμού που χαίρεται γι’ αυτό».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΚ

Για την απάντηση του ΟΛΚ στον κ. Λυμπεράκη για τα σκουπίδια στο λιμάνι Ελευθερών είπε ότι «δώσαμε μια απάντηση ως προς το τι κάνει ο ΟΛΚ κι αν έπρεπε να πράξει όλα όσα έπρεπε. Ωστόσο υπήρχε μια στρέβλωση όσον αφορά το ποιος χώρος είναι του Οργανισμού κάτι που ξεκαθαρίστηκε με το Δελτίο Τύπου. Η πλευρά της Softex –το ξέρουν και οι αλιείς μας- δεν υπάγεται στη χερσαία ζώνη του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Δεν μπορούμε να κάνουμε εργασίες σε χώρο που δεν υπάγεται στη χερσαία ζώνη. Οι αλιείς γνωρίζουν ότι υπάρχει ΚΥΑ του 2017 που λέει ότι πρέπει τα σκουπίδια που υπάγονται στα αλιευτικά κατάλοιπα να μπαίνουν σε ειδικούς κάδους και να αφήνονται σε ειδικούς αναδόχους. Το λυπηρό είναι ποιος προκαλεί όλη αυτήν τη ρύπανση. Είναι σημαντικό πάντως, να υπάρχουν προβληματισμοί για να δίνονται και απαντήσεις».

** Για το τμήμα αυτό του Λιμανιού υπεύθυνο είναι το Λιμεναρχείο, όπως διαπιστώσαμε.

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Πετράκη: Ανεξήγητη η εμμονή του Υπουργείου Υγείας να κρατάει σε αναστολή τους ανεμβολίαστους
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Μεγάλο κέρδος για την τοπική οικονομία ο τουρισμός κρουαζιέρας