Σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες αλλα και σήμερα Παρασκευή στην Καβάλα με όλους τους δημάρχους, το Αντιπεριφερειάρχη, Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να περιοριστεί η μετακίνηση των πολιτών ενώ ενημέρωσαν και  τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «οι ενημερώσεις γίνονται πλέον μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάναμε άλλη μία με τους 4 δημάρχους, τον αστυνομικό διευθυντή, με την Πολιτική Προστασία και την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας όπου υπάρχει μία ενημέρωση για το διήμερο που πέρασε αλλά και πώς πρέπει να κινηθούμε σήμερα και αύριο. Είναι και ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Κλειτσιώτης, που μας ενημερώνει για τα τρία θετικά κρούσματα που έχουμε για το νομό Καβάλας. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για το  αν υπάρξει ο περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών κι έχουμε επίσης ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους για τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να τηρούνται».

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Με μία ανακοίνωση, καλέσαμε όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να είναι πολύ προσεκτικές. Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν είναι εύκολος. Θέλει επαγρύπνηση, θέλει να λαμβάνουμε όλοι οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Στείλαμε την ανακοίνωση σε όλα τα καταστήματα όπως σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, παντοπωλεία, ιχθυοπωλεία, προκειμένου να τηρούν τους όρους που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και τους επιπρόσθετους όρους που έχει θέσει η διεύθυνση υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων.

Έχουμε βγάλει συνεργεία που κάνουν καθημερινούς ελέγχους σε όλα αυτά τα καταστήματα που συνεχίζουν να λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Αφενός για να μην υπάρχει αισχροκέρδεια σε κάποια αντικείμενα κι αφετέρου για αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ».

Προηγούμενο άρθροΚαστανιές Έβρου: Μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας άναψαν φωτιές στα σύνορα με την Ελλάδα!
Επόμενο άρθροΗ ΕΓΕΣΥΚ ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες Airbnb του Ν.Καβάλας