%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-1-800x445

Συνεργεία της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ πραγματοποιούν εργασίες στο Ζυγός σε χωράφια όπου οι ιδιοκτήτες έχουν συμφωνήσει με την εταιρεία. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για αυτές τις εργασίες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «συνεχίζονται οι αρχαιολογικές εργασίες στην περιοχή και γίνονται και κάποιες εργασίες στα χωράφια των ιδιοκτητών που έχουν υπογράψει. Από ‘κει και πέρα, προφανώς από εκεί που δεν έχουν υπογράψει δεν θα περάσουν τον αγωγό ή σκέφτονται κάτι άλλο. Εμείς είμαστε καθημερινά εκεί και περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή.

Το κλίμα είναι καλό. Τεταμένο από τη μία πλευρά και καλό από την άλλη. Γίνονται διάφορες προσπάθειες να μπορούν οι ιδιοκτήτες  να έρθουν σε συμφωνία με την εταιρεία, ενώ υποτίθεται ότι τους έχουνε πληρώσει όλους, δηλαδή τους αποζημίωσαν για τα χωράφια τους, κάτι που δεν έγινε με όλους. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ότι ο αγωγός θα περάσει από τα χωράφια τους κι όπως είπε και ο νομικός μας σύμβουλος  κ. Χρυσομάλλης δεν έχουν τηρηθεί όλες οι διεθνείς συνθήκες. Κι από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση περισσότερο κι οργανώνουμε τις κινήσεις μας κι εμείς».

ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΑ

Για το τι θα γίνει με τα χωράφια που δεν υπάρχει συμφωνία και το πώς θα περάσει από εκεί ο αγωγός, δήλωσε σκωπτικά ότι «θα τον περνάνε τηλεπαθητικά προφανώς. Τι να πω… Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν. Έχουν την εντύπωση ότι προχωράνε βήμα- βήμα και ξαφνικά θα βρεθούν μπροστά σ’ ένα αδιέξοδο. Προσπαθούν να μας φέρουν αυτοί σε αδιέξοδο αλλά τελικά θα βρεθούν οι ίδιοι, γιατί ουσιαστικά δεν έχουν τηρήσει τη νομιμότητα έτσι όπως έχουν τα πράγματα και κάποια στιγμή θα βρεθούν απέναντι στις μη νόμιμες πράξεις που έχουν κάνει. Γιατί δεν τήρησαν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές. Και έχουν την εντύπωση ότι έχοντας όλους μαζί τους θα ξεπεράσουν με κάποιον τρόπο και αυτό το πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθροΗμέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Ελευθερούπολη