Εργασίες στο αντλιοστάσιο Α5 έγιναν χθες για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Απόστολο Χρόνη δεν έγινε καμία διακοπή νερού. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «διακοπή υδροδότησης δεν θα υπάρξει παρά μόνο διακοπή λειτουργίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων Α5λόγω εργασιών αναβάθμισης. Έχουν μπει οι 3 από τις 6 αντλίες και γίνεται η ηλεκτρολογική σύνδεσή τους. Δεν επηρεάζει το δίκτυο υδροδότησης και τους συμπολίτες μας.

Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς, εδώ και δύο εβδομάδες έχει έρθει συνεργείο από τη Θεσσαλονίκη, δουλεύουν και συνεργάτες από την περιοχή μας. Έχουμε ανεβάσει τον έναν από τους δύο μετασχηματιστές στην επιφάνεια του εδάφους διότι στις τρεις φορές που πλημμύρισε το αντλιοστάσιο καταστράφηκαν. Οι καινούργιες αντλίες είναι στεγανές και σαν αντλία και σαν κινητήρας που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα να πλημμυρίσει ξανά το αντλιοστάσιο, λειτουργούν και μέσα στο νερό και μέσα στο λύμα. Οι νέες αντλίες εξοικονομούν περίπου 25% ενέργεια, απαραίτητο τις μέρες αυτές με την αύξηση του κόστους στο ρεύμα.

Νομίζω ότι σε 2 μήνες θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ο ανάδοχος του έργου. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη αυτό που συμβαίνει, μετά από 30 χρόνια γίνεται ριζική αντικατάσταση εξοπλισμού και ριζική ανοικοδόμηση του αντλιοστασίου».

ΕΡΓΟ

Πρόσθεσε ότι «πριν από 2 εβδομάδες με είχε ενημερώσει ο βουλευτής κ. Πασχαλίδης για την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών στον κ. Πέτσα που τον ενημέρωσε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα ανακοινώσει το άλλο έργο που έχουμε ζητήσει. Συντάξαμε τη μελέτη και την υποβάλαμε στο «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 5,1 εκ ευρώ, για την αντικατάσταση των άλλων 4 αντλιοστασίων λυμάτων στην Καβάλα, στη Νέα Καρβάλη καθώς και των αντλιοστασίων ύδρευσης. Αν δοθεί από το υπουργείο κι αυτό το έργο όλα τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ θα γίνουν καινούργια, με νέου τύπου αντλίες ανθεκτικές σε πλημμύρες και λιγότερο ενεργοβόρες. Μέσα σ’ αυτήν την πρόταση έχουμε υποβάλλει το φωτοβολταϊκό πάρκο 1 μεγαβάτ μόνο για τη ΔΕΥΑΚ και το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης της πόλης στα Αμισιανά που έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’70 και πρέπει να αντικατασταθεί. Θα είμαστε χαρούμενοι αν μας δοθεί κι αυτό το έργο».

Προηγούμενο άρθροΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ακόμα μια μεταγραφή με Καϊούμπι!
Επόμενο άρθροΣυστάσεις του Δήμου Θάσου ενόψει της κακοκαιρίας σήμερα Τετάρτη 2-2-2022