Συνεχίζεται κανονικά η διενέργεια rapid test στα φαρμακεία της Καβάλας. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακικντζή υπογράμμισε ότι έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα με τους ελέγχους αυτούς.

Αρχικά ανέφερε ότι “Από την στιγμή που αναγνωριστήκαμε ως μέλος της Πρωτοβάθμιας Υγείας αυτή και εμείς είμαστε ταγμένοι όπως άλλωστε και όλοι οι φαρμακοποιοί της Ευρώπης. Άλλωστε εκεί γίνονται τεστ από την πρώτη ημέρα.

Έτσι και αποφασίσθηκε από τους φαρμακευτικούς συλλόγους να διενεργούνται τα γρήγορα τεστ με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών.

Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν βρεθεί πάρα πολλά θετικά κρούσματα με τα γρήγορα τεστ όπως επίσης και τα self test έχουν αποκαλύψει κρούσματα σε μαθητές.

Και εμείς κάνουμε το παν και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη στους πολίτες μια και υπάρχει παντού το φαρμακείο της γειτονιάς που ο καθένας κάνει το καλύτερο δυνατό για να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας και αφού έχει τόσους ανεμβολίαστους στην πόλη μας τότε θα πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια μέχρι τέλος της πανδημίας”.

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ

Βέβαια η ίδια σημείωσε ότι έρχεται και το εμβόλιο της γρίπης και μάλιστα τόνισε ότι προτρέπει τους πολίτες να κάνουν έγκαιρα τις διαδικασίες, να προχωρήσουν σε συνταγογράφηση και μετά σε προμήθεια του εμβολίου.

“Αυτό που προτείνω είναι να γίνουν όλα έγκαιρα ώστε να μην παρατηρηθεί αυτό που είδαμε πέρσι, να υπάρχουν ουρές και οι εταιρείες πανευρωπαϊκά προσπαθούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις της Ελλάδας.

Υπάρχουν 4.5 εκ εμβόλια περίπου και ας το κάνουμε όλοι για να μην έχουμε το μπέρδεμα και αυτή την κατάσταση ανάμιξης γρίπης και ιού. Ένα απλό φτέρνισμα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα μια και όλοι θα φοβόμαστε να έρθουμε σε επαφή με κάποιον που θεωρητικά έχει θέμα με τη γρίπη. Εννοείται πως συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και φοράμε τη μάσκα που αποδείχθηκε ότι έχει μεταδοτικότητα μείωσης των κρουσμάτων γύρω στο 70%”.

ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΤ

Βέβαια έκανε μνεία και στο μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων ενώ εκτίμησε ότι τα τεστ βοηθούν.

“Τα γρήγορα τεστ επαρκούν στα φαρμακεία και αυτό είναι το βέβαιο. Είτε το αγοράζουν οι πολίτες από μόνοι τους είτε είναι αυτό που εμείς δηλώνουμε υπάρχει άμεση ανταπόκριση και άμεση εξυπηρέτηση” τόνισε καταληκτικά θυμίζοντας ότι καλώς και γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα.

“Αν έχουμε κάποια υποψία κάνουμε το τεστ για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Προσοχή όλοι” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Στο Δήμο Καβάλας, δεν είναι στην ατζέντα μας οι αυξήσεις
Επόμενο άρθροEλληνοαμερικανική συμφωνία: “Oι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιούν το στρατόπεδο «Γιαννούλη» στην Αλεξανδρούπολη”