kavala-xioni4-1021x578

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προκειμένου να κρατηθούν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης. Στα λευκά ντύθηκε από τα ξημερώματα η Ανατ. Μακεδονία.
Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και το ΤΕΙ.

Από τη 1 τα ξημερώματα συνεργεία των δήμων και της αντιπεριφέρειας επιχειρούσαν και συνεχίζουν τις προσπάθειες να κρατήσουν ανοικτούς τους κεντρικούς δρόμους. Ανοικτή παραμένει η Εγνατία οδός, ανοικτός είναι ο Άγιος Σίλας. Εντός της πόλης της Καβάλας η πρόσβαση στο Νοσοκομείο γίνεται από την οδό 7ης Μεραρχίας, που έχει καθαριστεί. Συνεργεία του δήμου καθαρίζουν και ρίχνουν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις συνοικίες οι δρόμοι είναι χιονισμένοι και πλέον παγωμένοι.
Αρκετά είναι τα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Προβλήματα αντιμετώπισαν το πρωί οδηγοί στην παλιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης στο ύψος της Άσπρης Άμμου. Η κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μετ’ εμποδίων γίνονται τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Πραγματοποιήθηκε στις 9.30 το πρωί για Θεσσαλονίκη- Αθήνα μέσω της Εγνατίας οδού. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ εντός της Θάσου. Ανά δύο ώρες γίνονται δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, ανά μια ώρα για Δράμα και Χρυσούπολη. Δεν έγιναν καθόλου προς Ζυγό- Κρυονέρι και Πέραμο- Ελαιοχώρι. Να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό που θέλει να μετακινηθεί αν γίνονται και ποια ώρα δρομολόγια στο νομό, ανέφερε ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, καθώς πλέον οι δρόμοι είναι παγωμένοι.

Εντός της πόλης, από το πρωί λειτουργεί η αστική γραμμή για το Νοσοκομείο ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στις περισσότερες αστικές αρχές εκτός του Προφήτη Ηλία.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτής- Θάσου ενώ δεν πραγματοποιούνται αυτά από την Καβάλα για Πρίνο.

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κάλεσε τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη.

Κλειστοί παρέμειναν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Καβάλας, λόγω μη προσέλευσης νηπίων παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να λειτουργήσουν δύο από αυτούς για να εξυπηρετήσουν τυχόν ανάγκες των γονέων. Δεν λειτούργησε το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας (Ελευθερούπολη).

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το Κλειστό Κολυμβητήριο και η Δημοτική Σχολή Χορού.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές έως τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Τα Κ.Α.Π.Η. Καβάλας και Κρηνίδων παραμένουν ανοιχτά παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες προς εξυπηρέτηση των μελών τους, αλλά και δημοτών που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη.

Χωρίς νερό νοικοκυριά από πάγωμα και σπάσιμο των σωλήνων ύδρευσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύσκεψη για τα καιρικά φαινόμενα στη 1 το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΚλειστά και αύριο τα σχολεία στην Α.Μ.Θ
Επόμενο άρθροΑναβάλλονται τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας