Στις 7 το βράδυ έφτασαν από την Μυτιλήνη με το «Νήσος Μύκονος» 1119 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε δύο χώρους, στο Εκθεσιακό Κέντρο Καρβάλης 666 Σύριοι και 193 Ιρακινοί στο Αθλητικό Κέντρο Ελευθερούπολης. Μεταξύ αυτών ήταν και 160 Πακιστανοί που επιβιβάστηκαν σε επιβατικά οχήματα της Αστυνομίας και ακολούθησε η διαδικασία της απέλασης τους.
  Στο Λιμάνι υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και 2 διμοιρίες των ΜΑΤ για παν ενδεχόμενο. Νωρίς το πρωί από το Εκθεσιακό Κέντρο και το Γυμναστήριο Ελευθερούπολης μεταφέρθηκαν στο Κιλκίς 900 περίπου πρόσφυγες.

Ένταση όμως δημιουργήθηκε και το βράδυ στην στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης.

Ξαφνικά και ενώ έχουν φτάσει τα 3 λεωφορεία, ήρθε ακόμη ένα τέταρτο το οποίο έχει μέσα άλλους 73 μετανάστες.

Ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης εξέφρασε το παράπονο του καθώς όπως είπε έχει γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο δεν έχουν συμφωνήσει κάτι τέτοιο και δεν χωράει αλλά άτομα.

Μετά από έντονους διαλόγους και πίεση το λεωφορείο αναχώρησε και αυτό για το εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Καρβάλη.

Χθές ενημερωθήκαμε ότι ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης μίλησε με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο για να παρει άδεια ετσι ωστε να χρησιμοποιήσει την κουζίνα της λέσχης αξιωματικών που βρίσκεται στην Ελευθερούπολη.

Ο δήμαρχος μας μετέφερε ότι ο Υπουργός απαγόρευσε στον δήμαρχο Παγγαίου την οποιαδήποτε ανάμειξη της κουζίνας του στρατού.

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικός των ΜΑΤ δίνει καραμέλα σε ένα παιδί στην Ειδομένη
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών από το Πολυκοινωνικό για τους πρόσφυγες