Για μια ακόμη χρονιά η Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου και ο πρόεδρος Κουτσουμανής Γεώργιος με την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Ελευθέριου Κυριακίδη, συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία των τμημάτων της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου Θάσου.
Η Χορωδία δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού μας να συνευρεθούν, να συνυπάρξουν, να συνεργαστούν, να διδαχθούν, να συσφίξουν δεσμούς μεταξύ τους και φυσικά να ψυχαγωγηθούν.
Η χορωδία του Δήμου Θάσου με τις δράσεις της, εκτός των άλλων, στοχεύει στην αγωγή της ψυχής και στην ένωση των γενεών μέσα από την τέχνη. Η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους ανθρώπους.
Η Χορωδία μας εξακολουθεί να χαρίζει μοναδικές στιγμές και έντονα συναισθήματα στους ακροατές, αλλά παράλληλα και μοναδική εμπειρία στα μέλη της. Το κίνητρό της η απλόχερη προσφορά αγάπης, όπως γράφει ο ποιητής,
«Γλυκιά ζωή,
μπροστά μας μια καινούργια αρχή,
στους ουρανούς, στη γη παντού μαζί,
η αγάπη πάντα θα μας οδηγεί!»
Στα μέλη της Χορωδίας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών, στιχουργών και ποιητών. Τραγούδια που ξεχωρίζουν για τον μελωδικό τους πλούτο συνθέτουν το ρεπερτόριό της, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό.
Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου με στοχευόμενες ενέργειες προσβλέπει στην διατήρηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην αναβάθμιση των Πολιτιστικών δράσεων στο νησί μας.
Η συμμετοχή στα τμήματα των Χορωδιών είναι εντελώς δωρεάν και όλα τα μέσα παρέχονται από τον Δήμο Θάσου.
Η ευθύνη διδασκαλίας και οργάνωσης των Χορωδιών έχει ανατεθεί στην καθηγήτρια μουσικής, διπλωματούχο πιάνου, Πελαγία Αναγνωστάκη.
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6977859358.
Τα τμήματα λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ως εξής:
Παρασκευή, 19:30 Αρσανάς, Σκάλα Ποταμιάς.
Σάββατο, 17:00 Καλογερικό, Παιδική – Νεανική.
Σάββατο, 18:30 Καλογερικό, Μικτή.
Κυριακή, 17:00 Δημοτικό Σχολείο Λιμεναρίων, Παιδική – Νεανική.
Τις Χορωδίες διευθύνει εθελοντικά η μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Προηγούμενο άρθροΟργή ΥΠΕΞ για τη νέα NAVTEX της Τουρκίας: Ευθεία απειλή, η Ελλάδα δεν εκβιάζεται!
Επόμενο άρθροΕπιστρέφει από Πορτογαλία ο Παναγιωτόπουλος μετά τις τουρκικές προκλήσεις