Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία ετοιμάζεται να προχωρήσει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις μεταξύ της Προέδρου του Κέντρου, κυρίας Αναστασίας Τζαμπαζλή και του Πρίγκιπα της Αιγύπτου και Προέδρου του Ινστιτούτου «Mohamed Ali», κ. Orman Rifat Ibrahim, αποφασίστηκε να υπάρξει η δυνατότητα ανάρτησης των έργων τέχνης των φιλοξενούμενων του Κέντρου στην ιστοσελίδα της γκαλερί του Ινστιτούτου (www.princeosmanmediterraneancenter.org)

Με αυτόν τον τρόπο, θα εκτεθούν ενώπιον των υποψηφίων αγοραστών, με τα έσοδα των έργων που τελικά θα πωληθούν, να προορίζονται προς ενίσχυση του Κέντρου.

Η κυρία Τζαμπαζλή εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στον Πρίγκιπα κ. Orman Rifat Ibrahim και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για την ευχαρίστηση των φιλοξενουμένων του Κέντρου και τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την εποικοδομητική λειτουργία αυτού.

Ενημερωτικά σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο «Mohamed Ali» προωθεί το όραμα της κοινής χρήσης πολιτιστικών θησαυρών, «ταξιδεύοντας» για χιλιετίες μεταξύ Ανατολής και Δύσης και στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών. Συγκεκριμένα, διεξάγει και συμμετέχει σε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τέχνης, συμπόσια, καθώς και σε συνεργασία με παρόμοιους οργανισμούς, μουσεία, ακαδημαϊκούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Επίσης, προωθεί εκθέσεις και δημοσιεύσεις σχετικά με την κληρονομιά του «Mohammed Ali Pasha» (ο οποίος κυβέρνησε από το 1805-1848) και της δυναστείας του.

kkppamth

Προηγούμενο άρθροΣκέψεις για δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στη θέση Φουντουκλή στον Αμυγδαλεώνα
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή του Δήμου Νέστου στην Καμπάνια Ενημέρωσης με τίτλο: “Covid-19 & Εμβολιασμός – Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν”