Λήξαν θεωρείται το θέμα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι καθώς ο Δήμος Καβάλας παραιτήθηκε από τη έφεση του. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης έλαβε μία επιστολή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό ζητώντας να συζητηθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου..

Αρχικά ο κ. Πεφάνης σημείωσε πως “Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε την επιστολή από την Συμπαράταξη Πολιτών που την συνυπογράφουν όμως σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η παράταξη της κ. Τσανάκα, του κ. Παππά, του κ. Παπαδόπουλου και ο κ. Ξανθόπουλος και ζητούσαν συζήτηση επί της παραίτησης στην έφεση που έχει ασκηθεί από το Νομικό Πρόσωπο Προσχολικής Αγωγής για το γνωστό θέμα των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Πράγματι με έκπληξη είδα αυτή την επιστολή γιατί είναι κάτι που έχει τελειώσει. Ο Δήμαρχος το έχει πει ρητά ότι όταν φτάσει η ώρα του Δικαστηρίου, που έφτασε αφού θα είναι την Παρασκευή τυπικά η εκδίκαση, δεν θα ασκηθεί τυπικώς η έφεση και θα παραιτηθεί από το Δήμο Καβάλας.

Τώρα για ποιο λόγο έρχεται αυτή η επιστολή, τι να πω; Πάντως είναι ένα θέμα που δεν αφορά το Δ.Σ. αλλά το Νομικό Πρόσωπο που έχει το αυτοδιοίκητο. Είναι ένα θέμα που έχει λήξει. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να δούμε». Τελικά έγινε μία συζήτηση επι σχεδόν μία ώρα όπου ο δήμαρχος κ. Μουριάδης τους εξήγησε τι έγινε και γιατί το θέμα θεωρείται λήξαν….

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο κ. Πεφάνης αναφέρθηκε και για την σημερινή συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, που θα γίνει διαδικτυακά..

“Σκοπός είναι να εγκρίνουμε το σχέδιο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας. Είναι ένα θέμα μιας συνεδρίασης που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο μήνα του έτους. Αλλά δεδομένων των συνθηκών και των αποκλεισμών λόγω πανδημίας, όπου ουσιαστικά τουρισμός δεν υπάρχει και αναμένοντας τα καινούρια δεδομένα απλά καθυστερήσαμε με την συνεδρίαση και την έγκριση του σχεδίου γιατί τι σχέδιο να κάνεις όταν δεν ξέρεις αν θα έχεις τουρισμό. Λοιπόν σε συνεννόηση με τον ΕΟΤ που είναι ο αρμόδιος για να εγκρίνει σε δεύτερη φάση αυτή την συνεδρίαση θα κάνουμε μια συνεδρίαση αφού έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο ρεαλιστικό, ουσιαστικό και ελπιδοφόρο. Γιατί αυτή την στιγμή τα δεδομένα είναι ότι στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Ελπίζω να ανοίξει αν και προχθές μπήκαμε σε βαθύ κόκκινο σαν Δήμος Καβάλας….. Συνεχώς οι εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε το τουριστικό προϊόν της Καβάλας και να δεχθούμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες, εγχώριους και ξένους. Ο τουρισμός για όλη την χώρα μας είναι η βαριά βιομηχανία και για την χώρα μας είναι ένα κομμάτι απαραίτητο για την τοπική οικονομία. Άρα πρέπει να έχουμε αποτελέσματα και τουρίστες. Ελπίζουμε όμως να πάνε όλα καλά φέτος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς προβλήματα οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ Πρίνου στην Θάσο
Επόμενο άρθροΓυμναστηριούχοι Έβρου: «Μας έχουν παραμελημένους – Πεθαίνουμε»