Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπογραφή συμφωνητικού παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» στον ΑΟΚ αλλά και παραχώρηση γηπέδων ποδοσφαίρου και Κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου Καβάλας στα αθλητικά σωματεία. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης εξήγησε τον λόγο του κατεπείγοντος.

Πιο συγκεκριμένα είπε χθες το πρωί πριν το Συμβούλιο ότι «ο λόγος της έκτακτης συνεδρίασης είναι ότι πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις κάποιων γηπέδων σε ομάδες. Αποτελεί τυπική διαδικασία αλλά επισύρει από πίσω της άλλες διαδικασίες. Την Τετάρτη ήρθε Εγκύκλιος από το Υπουργείο για να ρυθμίσει κάποιες τέτοιες διαδικασίες. Μια μέρα πριν, ολοκληρώθηκαν οι αδειοδοτήσεις των ομάδων για να μπορέσουμε εμείς να τους παραχωρήσουμε τα γήπεδα, κάτι σαν ενοικίαση για να μπορέσουν να αγωνιστούν. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που έπρεπε να καλυφθούν και το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται διότι το προσεχές Σαββατοκύριακο οι ομάδες έχουν αγώνες».

ΜΕ E-MAIL

Για τη διαδικασία είπε ότι «το δια περιφοράς μέσω e-mail σημαίνει ότι η ψήφιση θα γίνει ηλεκτρονικά. Πρώτα πρέπει να πάρει απόφαση το Τοπικό Συμβούλιο (σ.σ. συνεδρίασε αμέσως πριν) και μετά έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποφασίζει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Για το Δημοτικό Συμβούλιο που θα ακολουθήσει από βδομάδα είπε ότι «με την τελευταία διάταξη από το Υπουργείο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποφασίσει τον τρόπο που θα γίνει η συνεδρίαση. Μπορεί να γίνει είτε διά ζώσης που θα δώσουν όλοι το παρών στην αίθουσα, είτε μικτή όπως γινόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα δηλαδή με φυσική παρουσία ή με τηλεδιάσκεψη, είτε δια περιφοράς μέσω e-mail, είτε τηλεφωνικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα αποφασίσω ως πρόεδρος πώς θα γίνει η συνεδρίαση.

Είχαμε κάποιες αντιδράσεις. Δεν έχουν κάποια λογική. Ο λόγος που είχα αποφασίσει την τελευταία φορά να γίνει με τηλεδιάσκεψη ήταν για να προστατέψω το Σώμα. Μετά την πρώτη και τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση που κάναμε το καλοκαίρι, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κόλλησαν covid. Οι οδηγίες του υπουργείου είναι να μην λειτουργεί ο κλιματισμός σε αίθουσα με πολλά άτομα και σύσταση για να φοράνε μάσκες. Μέσα στο καλοκαίρι με τόση ζέστη, μια δια ζώσης ή μια μικτή συνεδρίαση χωρίς κλιματισμό και με μάσκες, είναι τιμωρία για όσους βρίσκονται στην αίθουσα.

Κάποιοι δεν έχουν την ευχέρεια της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όπως, όμως, τον πρώτο χρόνο του εγκλεισμού λόγω covid, έβρισκαν τρόπο να συμμετάσχουν στις τηλεδιάσκεψεις έτσι μπορούν να κάνουν και τώρα. Άρα, τα βρίσκω όλα δικαιολογίες, αντίδραση για την αντίδραση και όχι για την ουσία. Όλοι οφείλονται να σέβονται τους θεσμούς. Για την επόμενη συνεδρίαση, πάντως, δεν έχω αποφασίσει ακόμη τον τρόπο που θα γίνει, θα το δω τις επόμενες μέρες, πότε θα γίνει και υπό ποιες συνθήκες».

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία στην Καβάλα: θρήνος στην κηδεία του 52χρονου
Επόμενο άρθροΜέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν στο Δήμο Παγγαίου