Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, παραβρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στην αίθουσα συσκέψεων “Νικ. Μάρτης”, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Καράογλου, με αντικείμενο τη διοργάνωση ενός Συνεδρίου Προσκυνηματικού Τουρισμού στην Ουρανούπολη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και τη διεξαγωγή έξι (6) εκδηλώσεων στις έδρες των Δήμων Καβάλας, Νάουσας, Βέροιας, Πέλλας, Αμφίπολης και Αριστοτέλη που θα συμμετάσχουν στην αναβίωση του θεσμού των “Αριστοτελείων”.

Οι εκδηλώσεις θα αφορούν την προσφορά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β’ και του Αριστοτέλη στην παγκόσμια κοινότητα, καθώς και την ανάδειξη σημαντικών στοιχείων που σχετίζονται με την ιστορία των περιοχών στις οποίες άφησαν το στίγμα τους οι τρεις τεράστιες προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας.

Ο θεσμός των Αριστοτελείων αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του ρεύματος των επισκεπτών από τις Βαλκανικές χώρες και στην περαιτέρω συνεργασία των προαναφερόμενων δήμων στους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου, στην πόλη της Βέροιας.

Προηγούμενο άρθροΠρόσληψη επιπλέον 15 σχολικών καθαριστριών και τεστ Covid σε προσωπικό του 14ου με χρήματα του Δήμου ανακοίνωσε ο Θ.Μουριάδης
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου Ν. Καβάλας: Δεν κατεβαίνει η Storengy – Πως ανατρέπονται τα σχήματα των διεκδικητών – Ο κεντρικός ρόλος του ΔΕΣΦΑ