Με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, υπεύθυνο για τη διαχείριση των αθλητικών χώρων του Δήμου, Κώστα Βακιρτζή, συναντήθηκαν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 στο Δημαρχείο Καβάλας, αθλητές και προπονητές του Τένις Με Αμαξίδιο.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της Εθνικής Ομάδας, ο Ηλίας Μισίδης και ο Νότης Τσίλης, μαζί με τους προπονητές τους Γιάννη Λημνιούδη και Στεφανία Καρακουλάκη, τόνισαν το πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με αθλήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να αθλούνται μαζί με αρτιμελείς αθλητές και κυρίως με παιδιά, κάτι το οποίο ήδη πραγματοποιείται στα γήπεδα τένις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».
Σε αυτό το πλαίσιο, οι αθλητές και οι προπονητές του αθλήματος τόνισαν ότι βασικός όρος για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι η δημιουργία και συντήρηση αξιοπρεπών αθλητικών χώρων, παραθέτοντας στον κ. Μουριάδη την ανάγκη πραγματοποίησης μιας σειράς παρεμβάσεων στα γήπεδα τένις της Καλαμίτσας, οι οποίες έχουν να κάνουν τόσο με την προσβασιμότητα στον χώρο των γηπέδων, όσο και με τη βελτίωση της αθλητικής τους καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κατέγραψαν τα αιτήματα των αθλητών και των προπονητών τους, δεσμευόμενοι ότι θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν, με τον κ. Μουριάδη να τονίζει ότι “ο αθλητισμός και κυρίως η ενασχόληση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με αθλήματα, πέρα από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αποτελεί και βασικό κομμάτι της ταυτότητας της ίδιας της κοινωνίας η οποία σέβεται στην πράξη τα Άτομα με Αναπηρία και η παροχή κινήτρων για να βγουν από το σπίτι και να ασχοληθούν με ένα άθλημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση με το τένις, είναι υποχρέωση όσων πιστεύουν σε αυτό, παρέχοντάς τους ένα προσβάσιμο, ασφαλές και ποιοτικό αθλητικό περιβάλλον”.

Προηγούμενο άρθροΔύο χωριά στη Καβάλα δεν ξέρουν τι θα πει …κοροναϊός
Επόμενο άρθροΕγγραφή της ΔΗ.Κ.Ε.Θ στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού