Συνάντηση με τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νίκο Γιατρομανωλάκη, είχε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να γίνουν στην Καβάλα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Δημωφέλειας, Παναγιώτης Αγγελίδης και οι συνεργάτες του, έγινε εκτενής αναφορά στην αξιοποίηση της Μεγάλης Λέσχης και της Δημοτικής Καπναποθήκης, μέσω της απορρόφησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ μπήκαν οι βάσεις και για την ουσιαστική εκμετάλλευση ορισμένων πολιτιστικών στοιχείων που σχετίζονται τόσο με το παρελθόν, όσο και με το μέλλον της πόλης.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Γιατρομανωλάκης τόνισε ότι “η Καβάλα, όπως και όλη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, είναι ενταγμένη σ’ ένα ειδικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Πολιτισμό, γιατί πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Είμαστε σήμερα στην Καβάλα” συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού “για να δούμε με ποιο τρόπο θα στηρίξουμε τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμαρχος Καβάλας και η ομάδα του, στον πολιτιστικό τομέα”.

Ο κ. Μουριάδης επισήμανε από την πλευρά του ότι “το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για την Καβάλα, αλλά για όλη τη χώρα”, ενώ υπογράμμισε πως “σύντομα θα γίνουν γνωστά τα επόμενα βήματα για την ένταξη πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων στο εν λόγω Ταμείο”.

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον κ. Μουριάδη, ο κ. Γιατρομανωλάκης ήρθε σε επαφή με καλλιτέχνες και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΣτον εισαγγελέα Καβάλας οι δύο φάκελοι των γιατρών με μηδέν αντισώματα
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καβάλας