Σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επίσκεψης του κ. Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής στο Νησί της Θάσου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημήτριος Πιπίνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας, η Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Θάσου κα. Ευανθία Αλατά και ο Υποδιοικητής κ. Ανέστης Μουρατίδης.
Συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που αφορούν τη Θάσο και ειδικότερα θέματα που αφορούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και την πορθμειακή διασύνδεση της Νήσου με την ηπειρωτική Χώρα.

Ο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης ανακοίνωσε την υπογραφή απόφασης για την επιχορήγηση του Δήμου Θάσου μέχρι του ποσού των 198.400,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου (Φάση Β’)», χρηματοδότηση που αποτελεί συνέχεια επιχορήγησης 195.920,00€ Δήμου Θάσου το 2021 για το έργο “Αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου Θάσου ”(Φάση Α’), έργο για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση και βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης της υλοποίησής του.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης πραγματοποίησε περιοδεία σε λιμενικές εγκαταστάσεις της Θάσου.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την επίσκεψη του στον τόπο μας.

Το ενδιαφέρον για την Θάσο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι και συνεχές και έμπρακτο.
Η συνεργασία του Δήμου Θάσου με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι στενή και διαρκής με γνώμονα την επίλυση σημαντικών προβλημάτων προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Καβάλας με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού
Επόμενο άρθροΣτην Π.Ε. Καστοριάς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος-Μαζί και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου