Θερμή χειραψία και λίγες κουβέντες αντάλλαξαν λίγο μετά την οικογενειακή φωτογραφία ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ.

Όλα αυτά έγιναν στην Σύνοδο των υπουργών Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να έχουν και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση οι δυο υπουργοί την ώρα που η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες δεν λέει να καταλαγιάσει με ευθύνη της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει στον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, ότι θέλει να συναντήσει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές, και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές τις συναντήσεις, όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεν. Μακεδονίας και ΑΜΘ του Πυροσβεστικού Σώματος
Επόμενο άρθροΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Παγγαίου, Ελευθερούπολης και Πιερέων