Συνάντηση εργασίας προκειμένου να εξεταστεί αναλυτικά η μέχρι σήμερα υφισταμένη κατάσταση στο θέμα της διαχείρισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με πρωτοβουλία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Στην τρίωρη συνάντηση, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των νομικών πρόσωπων, οι προϊστάμενοι των τμημάτων του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης. 

Η δήμαρχος στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε εκτενώς στην μέχρι σήμερα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος, οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι από το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου η τοπική κοινωνία να ανταπεξέλθει σε αυτό το μεγάλο ζήτημα. 

Ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Καβάλας γιατί όπως είπε έχουν υπερβάλει εαυτόν και τόνισε την ανάγκη της καλής συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου η φιλοξενία των προσφύγων να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων: 

1. Ο αριθμός των προσφυγών που μπορεί να φιλοξενηθεί εντός του εκθεσιακού κέντρου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβεί τα 800 άτομα μετά και από σύσταση του νομίατρου.

2. Σε καθημερινή βάση ορίζεται ως υπεύθυνος ένας αντιδήμαρχος ή ένας πρόεδρος νομικού προσώπου για την καλύτερη οργάνωση της φιλοξενίας των προσφύγων εντός του εκθεσιακού κέντρου.

3. Θα ενισχυθεί η συσταθείσα γραμματεία που λειτουργεί καθημερινά στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου, θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του κέντρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσφύγων.

4. Ξεκινάει αύριο το πρωί η καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών που θα προσφέρουν υπηρεσίες εντός του χώρου του εκθεσιακού κέντρου. Κανένας δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου μέσα στο εκθεσιακό κέντρο αν δεν φέρει επάνω του το διακριτικό του εθελοντή.

5. Ο Δήμος Καβάλας ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για τη αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Παρακαλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια να μην φέρνουν ευπαθή τρόφιμα, θα γίνονται δεκτά μόνο τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επίσης, απαραίτητα είναι είδη ρουχισμού – παιδικά ρούχα – κλινοσκεπάσματα, κρεμοσάπουνα, υγρά μαντηλάκια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να φέρνουν όλα τα παραπάνω στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οι οργανωμένες ομάδες πολιτών για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τους αντιδημάρχους Κορίνα Χιώτη – Πρασσά και Ηλία Καλανταρίδη στα τηλέφωνα 2510451300 και 2510451369.

Προηγούμενο άρθροΑυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Απ’ το μπλόκο στην πλατεία, και αύριο αποκλεισμός της Εφορίας-video φώτο