Κατόπιν πρωτοβουλίας που πήραν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα, έγινε συνάντηση με τον Αντιπρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπαντέκα ώστε να εξετάσουν την επίλυση του προβλήματος εξεύρεσης μεγάλων χώρων προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές τα μαθήματα δια ζώσης και άρα να έρθουν να μείνουν στην Καβάλα εξαιτίας αυτού του λόγου.

Μπροστά στις δυσκολίες του πανεπιστημίου να βρει αίθουσες πάνω από 100 τ.μ αυτό από μόνο του είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας ώστε να μπορέσουν να έρθουν στην Καβάλα οι 8.000 φοιτητές και πλέον, που είναι ενεργοί.
Προτάθηκαν τρεις μεγάλες αίθουσες που βρίσκονται στα χέρια του δήμου, «Όσκαρ», «Αντιγόνη Βαλάκου» και Δημοτική Καπναποθήκη ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές.
Γίνεται κατανοητό ότι οι φορείς της πόλης, ανησυχούν από την μείωση του αριθμούν έλευσης των φοιτητών και φυσικά της πτώσης στην οικονομική δραστηριότητα της Καβάλας και γι΄ αυτό θέλουν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην επίλυση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαντέκα, προ κορονωιού, οι φοιτητές άφηναν στην αγορά της Καβάλας κοντά στα 50 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Προηγούμενο άρθροΤο ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης Ελλάδας-Τουρκίας
Επόμενο άρθροΑνεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο: Έφτασε στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς