Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας επισκέφθηκε το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη και κατέθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα κυριότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες αγρότες της Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ως γνωστόν οι αμπελοκαλλιεργητές καλούνται να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη πραγματικότητα, έχοντας χάσει, αν όχι όλο, μεγάλο μέρος της παραγωγής τους λόγω δευτερογενών ασθενειών που προέκυψαν από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού. Επιπλέον, εξαιτίας της αργοπορίας στην αντιμετώπιση του δάκου, η συγκομιδή ελιών ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, σε σημείο αποδεκατισμού σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί ελαιοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί της Θάσου είτε να μη λειτουργήσουν είτε να έχουν ελάχιστη παραγωγή λαδιού. Οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να θανατώσουν ζώα τους εξαιτίας της μείωσης της τιμής του γάλακτος λόγω των αυξημένων εισαγωγών από τις γαλακτοβιομηχανίες.

Βάσει των ανωτέρω, ο π. Βουλευτής αναφέρθηκε στο δίκαιο αίτημα των αγροτών για αποκατάσταση μέσω του πλαισίου de minimis, για το οποίο αναμένεται ενημέρωση. Επίσης, έκανε λόγο και στην αναμονή της τριτης δόσης de minimis προς αποκατάσταση των κτηνοτρόφων της Θάσου λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο π. Βουλευτής, ανταποκρινόμενος στη πάγια δέσμευση του για συνδρομή στα αιτήματα των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, προσπαθεί να προβεί στις κατάλληλες και αναγκαίες ενέργειες προς ανακούφιση τους. Μένει και η κεντρική διοίκηση να κάνει το καθήκον της.

Προηγούμενο άρθροΚαταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση τον ισολογισμό του Δήμου Καβάλας για το έτος 2017
Επόμενο άρθροΝέες πληροφορίες για το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου