Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν ο Δήμος Λαρισαίων μαζί με τον Δήμο YEONSU της Νότιας Κορέας οργάνωσαν το Διήμερο 12-13 Νοεμβρίου 2020, το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο “Ενισχύοντας την εκπαίδευση ενεργών πολιτών σε τοπικό επίπεδο”.

Την εκπροσώπηση του Δήμου μας, ανέλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Παγγαίου κ. Μάρκος Μάρκου, ο οποίος κλήθηκε να εισηγηθεί για θέματα που αφορούν την σύσταση Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας σε όλη την επικράτεια, θέματα που αφορούν την ένταξη των νέων στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα, καθώς και πως μπορεί η τελευταία να δημιουργήσει εργασιακές και όχι μόνο εμπειρίες, ανακαλύπτοντας νέες διαδρομές με κύριο όφελος την νεανική εξωστρέφεια και δημιουργικότητα.

“Ενισχύοντας την εκπαίδευση ενεργών πολιτών σε τοπικό επίπεδο”

Το συνέδριο έγινε στην Αγγλική Γλώσσα, καθώς έλαβαν μέρος διάφορα στελέχη από όλο τον πλανήτη (Ινδία, Αργεντινή, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία και πολλές ακόμα), συζητώντας και αναλύοντας δεδομένα, με κύριο σκοπό την ενεργότερη ενασχόληση των νέων με τα κοινά και την πολιτική ειδικότερα.

Ο κ, Μάρκος Μάρκου, τόνισε πως “αυτό που πραγματικά χρειάζονται οι νέοι στην εποχή μας είναι τα κατάλληλα εργαλεία και το απαραίτητο “έναυσμα” που θα τους οδηγήσει να ασχοληθούν με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς φόβο και προκαταλήψεις. Ο συνδυασμός της γνώσης των “μεγαλύτερων” με τις φρέσκες ιδέες της νεολαίας αποτελεί την κατάλληλη “συνταγή”, ώστε να επιτευχθούν αξιόλογα πράγματα για το μέλλον μας. Οι Δήμοι που έχουν δώσει τον λόγο στους νέους και στις νέες έχουν ήδη περάσει στο επόμενο στάδιο της ανανέωσης που θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τις γενεές που έπονται!”

Τέλος, αναφέρθηκε πως πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά για να πετύχει αυτό το εγχείρημα και πως το σημαντικό αυτή την χρονική στιγμή είναι ότι έχουμε αρχίσει να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να συνεργαζόμαστε και να αναλαμβάνουμε δράση, ώστε να επιτύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε για ένα καλύτερο αύριο!

Μάρκο σε ευχαριστούμε που διέδωσες με ευλάβεια και ειλικρίνεια το έργο μας! Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων δεν παύει να αποτελεί πλέον καθημερινότητα των πολιτών του Παγγαίου μας και να είσαι σίγουρος ότι το Σώμα θα αναλάβει δράση, γιατί ο Δήμος Παγγαίου μας αφορά όλους και όλες μας! Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και να είστε σίγουροι ότι τα καλύτερα έπονται! Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς!

Προηγούμενο άρθροΚλειστό το ΚΕΠ στη Δημοτική Αγορά – Εξυπηρετεί μόνο με ραντεβού αυτό στο ισόγειο της Αντιπεριφέρειας
Επόμενο άρθροΣε νοσοκομείο της Καβάλας έγινε η πρώτη διακομιδή ασθενούς με κορωνοϊό από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Κυριακής