Ο δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής στην αγορά της Βουλγαρίας, συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση «HOLIDAY & SPA EXPO», που έλαβε χώρα από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο «ΙΝΤΕREXPO CENTER» στη Σόφια, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Βουλγαρία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.
Η εν λόγω συμμετοχή αποτέλεσε πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης δήμου Παγγαίου, ενώ στην αποστολή του δήμου Παγγαίου συμμετείχε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Ελένη Μπενή, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Όλγα Αμπατζιά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ, Χάρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερούπολης, Κώστας Ματσάγκος καθώς και εκπρόσωποι του δήμου, των τουριστικών καταλυμάτων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

  
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες η προσέλευση του κοινού καθώς και των τουριστικών παραγόντων ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, γεγονός που έμπρακτα αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της βουλγάρικης αγοράς για τον τομέα του τουρισμού και δη, την ελληνική αγορά.

  
Όλες οι αποστολές δήμων, φορέων και επαγγελματιών, αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις και κυριάρχησε η αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου .
Σε δηλώσεις της η κ. Μπενή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη φετινή συμμετοχή του δήμου Παγγαίου στην τουριστική έκθεση της Σόφιας. Αναπτύξαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους επαγγελματίες του δήμου Παγγαίου που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Οι επαφές μας με φορείς της Βουλγαρίας, ήταν εξίσου θετικές, ενώ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να επισκεφθούν άμεσα την περιοχή μας ώστε να ενδυναμωθεί η επισκεψιμότητα τουριστών από τη γείτονα χώρα. Το ενδιαφέρον όσον αφορά στον δήμο Παγγαίου επικεντρώθηκε και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες εξειδικεύονται μέσα από τα νέα ενημερωτικά θεματικά φυλλάδια που διανεμήθηκαν στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες».
Εξίσου θετική και η επαφή των επαγγελματιών της Νέας Περάμου οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είχαν οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμμετοχή τους στην εν λόγω έκθεση με ξεχωριστό περίπτερο, με τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα, το σύνολο τον επαγγελματιών του δήμου Παγγαίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, την Κοινωφελή Επιχείρηση δήμου Παγγαίου και κατ΄επέκταση τον δήμο Παγγαίου για την άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Σόφιας, εισπράττοντας ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για την προβολή του τόπου.
Να σημειωθεί, ότι ο δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον chef του μεζεδοπωλείου «Αίθριον» στην παραλία Οφρυνίου, Απόστολο Υπερηφάνου για τη διήμερη παρουσία του και την παρασκευή εδεσμάτων με βάση τα τοπικά προϊόντα που προσέφεραν οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.
Στο ίδιο πλαίσιο ο δήμος Παγγαίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως:
• τα Οινοποιεία Καραμπερίδη, Συμεωνίδη και Χατζηγεωργίου

• τα «Προϊόντα Γης» και τον Χαράλαμπο Ν. Χρυσανίδη

• τα Τυροκομικά Μάρτος

• Μέλι Φελλαχίδη

• τα Αρτοποιεία Γατίδη και Καρβέλι

• Είδη εστίασης Στεργίου

• Είδη μαναβικής Στέργιος Καραγιαννίδης

• Ελιές «Philippos Olives» και Μυλωνόπουλος Γ.

• την υπεραγορά της Δήμητρας Ρουμελιώτη

• Αμύγδαλα Βενετσάνος

• Ελαιόλαδο, Βενετία Υπερηφάνου και Αντωνιάδης estate

Προηγούμενο άρθροΠροχωρά η ανάκριση σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων απο το ταμείο της σχολικής επιτροπής
Επόμενο άρθροΆυριο στις 10 το πρωί οι αγρότες θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Εφορίας Ορεστιάδας