Η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας Covid-19 ήταν για όλους δύσκολη και για κάποιες γυναίκες ακόμη δυσκολότερη. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι λόγω των περιοριστικών μέτρων ευνόησε την εκδήλωση πολλών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, καθώς το σπίτι για πολλές γυναίκες δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown συνέχισε να στηρίζει όλες τις γυναίκες που απευθύνθηκαν σε αυτό ανταποκρινόμενο με συνέπεια και επιστημονική ευθύνη απέναντι στο σύγχρονο αυτό, παγκόσμιο, κοινωνικό ζήτημα.

Ως επιστέγασμα της αποτελεσματικής ανταπόκρισης στις προκλήσεις αυτής της περιόδου, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας αποδέχθηκαν την τιμητική πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για διαδικτυακή συμμετοχή με εισήγηση στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η συνεδρίαση, που θα μεταδοθεί ζωντανά και από το κανάλι της Βουλής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Covid-19 και ενδοοικογενειακή βία: Συμπεράσματα, δράσεις και αποτελέσματα από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας».

 Πληροφορίες :

 Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας

Τηλ. 2513500190, 2513500441, 2513500165, 2513500442

Fax: 2510451397

E-mail: womensaid@kavala.gov.gr

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Καλή δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόδο»
Επόμενο άρθροΕυχές Τάνιας Ελευθεριάδου για την έναρξη της σχολική χρονιάς