bfl 17-5-2016 (3)1463513030

Συζήτηση επί της ουσίας για τα εργασιακά αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της λιπασματοβιομηχανίας Καβάλας έγινε χθες στο υπουργείο Εργασίας, με την παρουσία του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, του διευθύνοντα συμβούλου της επιχείρησης κ.Τρίμη και εκπροσώπων των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης και του Κ.Κ.Ε., Γιάννης Δελής.
Στη Βιομηχανία δραστηριοποιούνται τέσσερις εταιρείες, η ΕΛΦΕ, η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, η Centrofaro και η PFIC. Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Δημήτρη Εμμανουηλίδη, κατά τη σύσκεψη, έγινε αντιληπτό σε ό,τι αφορά την λειτουργία του εργοστασίου, ότι πρόκειται για μεταβίβαση εργασιακής σχέσης από την ELFE στις άλλες 3 εταιρείες και ουσιαστικά δεν υπάρχει διαχωρισμός. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές έπρεπε να εφαρμόζουν το ίδιο εργασιακό καθεστώς και να μην αλλάξουν τις συμβάσεις εργασίας όπως επιδιώκουν.
Ο Πολιτικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εργασιακά, Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε πως παράλληλα με το εργασιακό θα πρέπει να εξεταστεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Οι δύο πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα με τις θέσεις τους στον υπουργό έως την Πέμπτη και την επόμενη Τρίτη (στη 1 το μεσημέρι) θα επαναληφθεί στο Υπουργείο νέα (τέταρτη) τριμερής σύσκεψη.

Προηγούμενο άρθροΣυμβουλές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας για πυρκαγιές
Επόμενο άρθροΘερινό ωράριο καταστημάτων