Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη. Χαρακτηριστικά είπε ότι «θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον νέο δήμαρχο Καβάλας, κ. Θεόδωρο Μουριάδη, να του ευχηθώ καλή επιτυχία, δύναμη, κουράγιο, υπομονή, για να μπορέσει και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά στις επόμενες κινήσεις τις οποίες θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο και στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει στο μέλλον, προς όφελος των δημοτών και της πόλης μας».

ΕΚΠΛΗΞΗ

Για το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής είπε ότι «ήταν έκπληξη και για μας. Νομίζω ότι, από τις δηλώσεις του κ. Μουριάδη ήταν και γι’ αυτόν μία έκπληξη. Φάνηκε ότι το 90% των συνδημοτών μας οι οποίοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή άλλους συνδυασμούς εκτός της κας Τσανάκα και του κου Μουριάδη, στη δεύτερη Κυριακή στοιχήθηκαν και προτίμησαν για νέο δήμαρχο Καβάλας τον κ. Μουριάδη. Αυτό φαίνεται από τους αριθμούς των ψήφους που σε σύγκριση με την πρώτη Κυριακή. Είναι μία επιλογή που δεν δημιουργεί καμία αμφισβήτηση σχετικά με το αποτέλεσμα και είναι απόλυτα σεβαστή. Η επόμενη μέρα έχει να κάνει με ένα σχέδιο το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει ο νέος δήμαρχος και γενικά το Δημοτικό Συμβούλιο, πρωτόγνωρο όσον αφορά τα πράγματα και τις διαδικασίες συγκρότησης της νέας διοίκησης. Με το Νόμο του Κλεισθένη προβλέπονται όλα αυτά τα οποία έχουν τροποποιήσει στα ζητήματα της πλειοψηφίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι απαραίτητη, πλέον, η συνεργασία και φαντάζομαι ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι συμφωνίες και όλα αυτά που απαιτεί ο νόμος ούτως ώστε, με την έναρξη της νέας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, να είναι έτοιμη μια πλειοψηφία η οποία θα προχωρήσει τις υποθέσεις του Δήμου Καβάλας».

ΚΡΙΣΙΜΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ

Πρόσθεσε ότι «είναι πολύ απαραίτητο τους επόμενους τρεις μήνες και μέχρι τη λήξη της θητείας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσουμε σε κάποιες συνεδριάσεις διότι τα θέματα τρέχουν και δεν θα πρέπει να νέα δημοτική Αρχή να βρει μπροστά της δυσεπίλυτα προβλήματα και να μαζευτεί όγκος θεμάτων για τα οποία πρέπει να πάρει αποφάσεις. Εδώ είναι ένα στοίχημα και ζήτημα ευαισθησίας και απευθύνομαι προς όλους τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους, με αίσθημα ευθύνης πρέπει να πάμε να κάνουμε αυτά τα συμβούλια. Να μην απέχουμε είτε γιατί δεν εκλεγήκαμε, είτε για άλλο λόγο, που συνήθως συμβαίνει σ’ αυτό το μεσοδιάστημα. Θα έχω επαφές με τον κ. Μουριάδη τις επόμενες μέρες και με τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε την συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων με την απαιτούμενη απαρτία και να προχωρήσουμε κάποια θέματα τα οποία τρέχουν και είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του Δήμου Καβάλας».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΈλεγχος στις συσκευές των φαναριών της πόλης από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΌλες οι ρυθμίσεις για δασικές εκτάσεις και αυθαίρετα – Παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων