Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό το 2019 για τον Νομό Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη.  Αιτιολογώντας το ανέφερε ότι  υπάρχει το Brexit ενόψει καθώς και το γεγονός ότι φέτος οι Γερμανοί θα προτιμήσουν την Τουρκία λόγω της υποτίμησης της λίρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Τα μηνύματα για το 2019 τα ξέρουμε εδώ και αρκετό καιρό και είναι ακριβώς όπως τα περιμέναμε. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια ανασφάλεια σε ό,τι αφορά το Brexit. Οι Βρετανοί ήταν λίγο διστακτικοί στο να κλείσουν τις διακοπές τους  το 2019 και αυτό ήταν αναμενόμενο αφού ψάχνουν να δουν τι θα συμβεί.

Ας ελπίσουμε ότι θα ξεμπλέξουν γρήγορα και παράλληλα βλέπουμε μια μεγάλη στροφή για διακοπές στην Τουρκία από τη γερμανική αγορά! Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει μεγάλη αύξηση κρατήσεων και προκρατήσεων. Από εκεί και μετά όλες οι άλλες χώρες της μεσογειακής λεκάνης, ακόμη και η Ισπανία και η Αίγυπτος βέβαια έχουν μειώσεις από τη Γερμανική αγορά.

Επειδή όμως σύντομα θα κορεσθεί η αγορά της Γερμανίας θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μην βιαστούμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι έχουμε ένα καλό προϊόν και δεν πρέπει να το κάνουμε να φαίνεται φτηνό»

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Ο ίδιος τονίζει ότι το ζητούμενο πάντοτε δεν είναι το πόσους τουρίστες θα έχουμε αλλά το πόσα χρήματα θα μείνουν από αυτή τη δραστηριότητα.

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση επισκεπτών αλλά το κατά κεφαλήν έσοδο ήταν όλο και μικρότερο. Τώρα θέλουμε όλοι όπως η Γαλλία και η Ιταλία να έχουμε όχι μόνο περισσότερους αλλά καλύτερους επισκέπτες.

Έτσι κάνουμε υπομονή ενώ την ίδια ώρα στην Θάσο προχωρούν δύο μικρές ξενοδοχειακές επενδύσεις που δεν αλλάζουν βέβαια και πολύ τα πράγματα.  Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νησί, ενώ δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη για άλλα μεγάλα ξενοδοχεία. Δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο τα επόμενα χρόνια. Και από την στιγμή που ο καθείς μπορεί να νοικιάσει το σπίτι του, μπορεί να δικαιολογηθεί η αύξηση σε καταλύματα. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι δικό μας το προϊόν και πρέπει να παλεύουμε για αυτό είτε είμαστε άμεσα είτε έμμεσα εμπλεκόμενοι» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤρεις γυναίκες τραυματίστηκαν στις σκάλες του Εμπορικού Κέντρου
Επόμενο άρθροΣύριζα Καβάλας: Κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου δεν εκφοβίζεται