Οι Γιατροί του Κόσμου, παράρτημα Καβάλας βρεθήκαμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Αρμενίας.
Έχοντας γνωρίσει την συμπαράσταση της Αρνενικής κοινότητας τα προηγούμενα χρόνια ,θεωρήσαμε υποχρέωση μας σ’αυτή την δύσκολη συγκηρία να σταθούμε δίπλα τους με την δωρεά ειδών ένδυσης,υπόδησης και κλινοσκεπασμάτων.
Ας ευχηθούμε όλοι να υπάρχει ειρήνη σε όλον τον πλανήτη.

Ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Καβάλας διοργάνωσε χθες Πέμπτη συγκέντρωση ρούχων και κουβερτών για τους Αρμένιους που δοκιμάζονται. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρί Καλατζιάν έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά “Δύσκολες στιγμές πράγματι. Έχουμε δυσμενείς συνθήκες στην Αρμενία μια και μετά την συμφωνία που υπογράφηκε για την κατάπαυση του πυρός στο Μαρτσάχ έχουμε περίπου 100 χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Αρμενία, έχουν φύγει δηλαδή από τις πατρίδες τους.

Εκτός αυτού έχουμε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, δεν έχουν κατοικίες, δεν έχουν πατρίδα για να ζήσουν και μένουν ίσως σε συγγενείς έχουμε όμως και τον βαρύ χειμώνα που έχει ενσκήψει. Οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια, τόσο ιατροφαρμακευτική όσο και σε ρουχισμό.

Να τονίσω ότι ιατροφαρμακευτική βοήθεια υπάρχει πάρα πολύ από τις φαρμακευτικές εταιρείες οπότε η προσπάθεια μας αυτή την στιγμή προσανατολίζεται προς τον ρουχισμό».

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε πως «Είναι μια δραστηριότητα του Αρμενικού Σταυρού Ελλάδος και του Αρμενικού Σταυρού Μακεδονίας και Θράκης οπότε σε όλες τις πόλεις της περιοχής μας που υπάρχει ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους από την Ορεστιάδα μέχρι και την Θεσσαλονίκη, γίνεται η προσπάθεια συλλογής ρούχων.

Στην Καβάλα έχουμε μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον καβαλιώτικο λαό, και όχι μόνο από τους απλούς καβαλιώτες, μια και έχουμε βοήθεια από συλλόγους, εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη προσφέρει κάποια πράγματα και συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι και το Σάββατο.

Η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι πολύ συγκινητικό μια και μας δίδει κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Όποιος το επιθυμεί λοιπόν μπορεί ακόμη και τώρα να φέρει ρούχα στην αρμενική Εκκλησία Καβάλας, η οποία βρίσκεται πίσω από την Εκκλησία του Αγίου Παύλου Ι. Σγουρού 4 οπότε αυτές τις ημέρες μέχρι το Σάββατο μπορούν να φέρουν ό,τι μπορούν μια και την άλλη εβδομάδα θα μπουν τα πράγματα σε πακέτα και θα σταλούν με το πρώτο αεροπλάνο που θα φύγει για την Αρμενία. Άρα το Σάββατο 10-2 στην Αρμενική Εκκλησία μπορεί ο καθείς να δώσει ό,τι μπορεί”. Τέλος ευχαρίστησε όσους βοηθούν.

Προηγούμενο άρθροΣε δυσχερή θέση ο κλάδος της εστίασης στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΔεκάδες έλεγχοι στο κέντρο της Καβάλας για παραβάσεις Covid-19- Βεβαιώνονται παραβάσεις