Δύο εβδομάδες αργότερα από το προγραμματισμένο θα δοθεί στην κυκλοφορία η ανατολική είσοδος της Καβάλας και ο Μακάριος Λαζαρίδης αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Καβαλιώτες γιατί τους είχε ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» που τελικά δεν τηρήθηκε. Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, εκπροσώπου της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» και εκπροσώπου της εταιρίας «Άκτωρ» η οποία κατασκευάζει τα πλευρικά διόδια στον κόμβο του νέου λιμανιού.

Όπως έκανε γνωστό, είχε τη διαβεβαίωση ότι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες -σύμφωνα με την εταιρία- θα διαρκέσουν μέχρι τις 24 του μηνός. Όπερ σημαίνει ότι ο εν λόγω δρόμος θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. «Ζητώ συγνώμη από τους Καβαλιώτες γιατί είχα μεταφέρει αυτά που μου είπαν από την Εγνατία οδό (ότι ο κόμβος θα άνοιγε στις 10 Ιανουαρίου) και τελικά θα παραδοθεί 15 μέρες αργότερα», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι εξ αρχής και σε αντίθεση με τον Γιάννη Πασχαλίδη -και όχι μόνο αυτόν, ο κ. Λαζαρίδης είχε ταχθεί κατά της κατασκευής πλευρικών διοδίων στη συγκεκριμένη περιοχή, στο ύψος της Νέας Καρβάλης. Η επιχειρηματολογία του στηριζόταν στο γεγονός ότι ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα να κατασκευαστούν, αφού μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία του αναλογικού συστήματος . «Γιατί να πεταχτούν χρήματα όταν θα εφαρμοσθούν τα αναλογικά διόδια; Τα διόδια δεν πρέπει να κατασκευαστούν στην Άσπρη Άμμο. Ο δρόμος επιβάλλεται να ανοίξει άμεσα και να ξαναδοθεί προς χρήση η ανατολική είσοδος της Καβάλας στους πολίτες», είχε πει.

Μάλιστα, στις 23 Δεκεμβρίου είχε επικοινωνήσει με κορυφαίο στέλεχος της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή των διοδίων και η δέσμευση που πήρε ήταν ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και θα άνοιγε η ανατολική είσοδος της πόλης το αργότερο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.  Κάτι που παίρνει τελικά αναβολή 15 ημερών…

Προηγούμενο άρθροΝέα υδρευτική γεώτρηση για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών στο Ορφάνι
Επόμενο άρθροΚάλεσμα απο της ΠΑΕ ΑΟΚ για το παιχνίδι με την ΠΑΕ Ασπροπύργου