Ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης έκανε δηλώσεις για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας.

Αρχικά ανέφερε ότι “Έχουμε κλείσει τρία χρόνια διοίκησης και προσπαθούμε να κρατήσουμε τα οικονομικά σε ένα καλό επίπεδο. Τηρουμένων των αναλογίων θέλουμε ο Δήμος Καβάλας να μην χρωστάει! Διότι είναι μεγάλη υπόθεση να μην έχουν λαμβάνειν οι προμηθευτές μια και μιλάμε για χρήματα που θα επιστρέψουν στην Καβάλα.

Προσπαθούμε να μην χρωστάμε και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει. Καταρχάς βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Και ήταν αρχικά η πανδημία και παρόλο ότι η κεντρική διοίκηση μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο θέμα αυτό, με τα χρήματα που μας έδιδε, παρόλα αυτά οι Δήμοι δεν είχαν έσοδα από τα καταστήματα αφού και αυτά πλήττονταν και συνεπώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν….».

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Και πρόσθεσε ότι «Αυτή την στιγμή έχουμε την ενεργειακή κρίση. Μια κρίση που έχει εκτινάξει το ρεύμα στα ύψη. Δηλαδή μέχρι στιγμής έχουμε πληρώσει μόνο για τον οδοφωτισμό 1εκ. 600 ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουμε στα 2 εκ. Όταν πέρσι ήταν στο 1 εκ 300 χιλιάδες ευρώ. Και φυσικά να μην αφήσουμε απ έξω τα κτήρια που και αυτά καταναλώνουν ρεύμα, τα σχολεία και όλες τις άλλες δράσεις του Δήμου Καβάλας που έχουν σχέση με τα οικονομικά.

Επίσης έγινε μια πράξη (μάλιστα κάποιοι κοκορεύονται) και λένε ότι εμείς μειώσαμε τα ανταποδοτικά τέλη. Τότε κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου και λέγαμε ότι η μείωση αυτή δεν είναι σωστή και αυτό θα το βρούμε εμπρός μας. Διότι δεν νομίζω ότι οι κύριοι αυτοί ήταν πιο λαϊκοί ή πιο φιλολαϊκοί σε σχέση με τη διοίκηση. Απλά η διοίκηση μπορούσε να δει τι γίνεται. Ποιο είναι το συμφέρον. Έτσι αναγκαστήκαμε φέτος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, μια και τα έσοδα μας έχουν περιορισθεί πάρα πολύ από τα ανταποδοτικά, και για να καλύψουμε τους μισθούς των υπαλλήλων, να βάζουμε από τα τακτικά χρήματα”

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι γίνεται μια νοικοκυρεμένη διαχείριση των χρημάτων. “Κάποιοι ενδεχόμενα διαμαρτύρονται ότι δεν δίδουμε χρήματα σε ομάδες, είμαστε φειδωλοί στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ό,τι γίνεται, γίνεται πλέον με γνώμονα το καλό της πόλης.

Ίσως μου πει κάποιος για το Κοσμόπολις όμως θα τους θυμίσω ότι είναι η προστιθέμενη αξία στην εμπορικότητα του Δήμου Καβάλας. Διότι έτσι δημιουργούμε μια κίνηση στην αγορά και στους τουρίστες που είναι καλό για την πόλη μας” σχολίασε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΑπορρίφθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα Λουτρά Ελευθερών λόγω κάποιων παραλείψεων
Επόμενο άρθροΕθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Καβάλας της νέας διοίκησης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καβάλας «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη»