Το Επιμελητήριο Καβάλας διαχειρίζεται πρόγραμμα προβολής αλιευτικών προϊόντων. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι πρόκειται για προσπάθειες εξωστρέφειας και όχι μόνο.

Όπως εξήγησε “Πράγματι έγινε και αυτό. Υπογραφή σύμβασης του σημαντικού έργου του Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala …”Προώθηση και βελτίωση της αγοράς για τα προϊόντα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειας του Νόμου Καβάλας, στην Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία και Βουλγαρία”, συνολικού προϋπολογισμού 776.787,09€, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020″… Μία σημαντική δράση προβολής των τοπικών επιχειρήσεων μας, στις αγορές του εξωτερικού…

Είμαστε σίγουρα μια από τις πιο δυναμικές θαλάσσιες περιοχές, έχουμε από τις πιο δυναμικές ιχθυόσκαλες στην χώρα μας και οι υδατοκαλλιέργειες μας είναι δυναμικές, από την Κεραμωτή μέχρι την Πέραμο, επομένως ένα πρόγραμμα προβολής των επιχειρήσεων και των αγαθών που ήταν φημισμένα και θέλουμε να τα κάνουμε ακόμη περισσότερο, είναι ο στόχος μας.

Μιλάμε επομένως για ένα πρόγραμμα προβολής σε 5 ευρωπαϊκές χώρες, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Βέλγιο και Βουλγαρία οπότε σε αυτές τις χώρες ξεκινώντας από φέτος το φθινόπωρο και μέσα στο 2023 θα πάμε στις μεγαλύτερες εκθέσεις αλιείας και υδατοκαλλιέργειας».

Η ΕΚΘΕΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Μάλιστα η έκθεση του Βελγίου είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίων έκθεση όπου προβάλλονται οι περιοχές και τα αλιεύματα οπότε μιλάμε για μια χρυσή ευκαιρία ώστε το προϊόν για το οποίο η Καβάλα φημίζεται να προβληθεί ακόμη περισσότερο. Μάλιστα στις 28 Ιουλίου θα έχουμε μια συνάντηση στο Επιμελητήριο με επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και την Ιχθυόσκαλα όπου εκεί θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα, τους στόχους και τους σκοπούς και θα έχουμε και την συνεργασία όλων των επιχειρήσεων και των συλλογικών φορέων ώστε να πετύχει αυτό το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 750 χιλιάδες ευρώ”.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις ώστε να πάρουν οι ίδιες την ευκαιρία να παρουσιάσουν δυνατότητες, να κάνουν συμφωνίες και να βγουν από το “καβούκι” τους και την κλειστή τοπική ή ελληνική αγορά ώστε να ανοιχτούν ακόμη περισσότερο. «Και όλο αυτό θα προσδώσει πολλά στις επιχειρήσεις αλλά και στην περιοχή. Άρα μέσα από μελέτη αγοράς αλλά και συμμετοχή σε εκθέσεις, πάνω από 10 εκθέσεις σε 2 χρόνια θα έχουμε πολλά αποτελέσματα. Ξεχωριστή έκθεση αυτή του Βελγίου ενώ γενικά έχουμε πρόθεση να προβάλλουμε τις επιχειρήσεις και ίσως έτσι να ξαναζωντανέψουμε τον κλάδο της αλιείας κύρια στην τυποποίησή τους… Είχαμε επιχειρήσεις με αλίπαστα στην περιοχή οπότε ο κλάδος έχει πολλά ακόμη» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναφορικά με το πρόγραμμα της δομής Kick-iT ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι “Είναι γεγονός πώς έχουμε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο με πολλή μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 25 ατομικές παρουσίες δικαιούχων, νέων θα λέγαμε επιχειρηματιών που είχαν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τη δική τους διάθεση να δημιουργήσουν και εντάχθηκαν στη δομή.

Για ένα χρόνο και μέσα σε μια δύσκολη περίοδο αυτοί κατάφεραν και παρακολούθησαν εντατικά σεμινάρια και μαθήματα που έγινα τελικά εξ αποστάσεως. Οι 12 δικαιούχοι που εντάχθηκαν στη δομή στήριξης έχουν ωριμάσει και έχουν προχωρήσει ενώ 6-7 έχουν δημιουργήσει τη δική τους επιχείρηση και όλο αυτό το αποτέλεσμα της δομής χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 18:00, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης πραγματοποιήθηκε το προπαρασκευαστικό εργαστήριο επιχειρηματικότητας, όπου οι ωφελούμενοι του Α’ κύκλου της δομής Kick-iT παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας ολιγόλεπτης παρουσίασης ο κάθε ωφελούμενος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα του, την ομάδα του και τη διαδικασία παραγωγής ή παροχής υπηρεσιών ώστε να φτάσει στο τελικό προϊόν ή υπηρεσία, αλλά και προωθητικό υλικό σχετικά με τo έργο του. Την Πέμπτη 21 Ιουλίου θα έχουμε μια μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης στην Μεγάλη Λέσχη αυτή την φορά όμως παρουσία και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Μπρατάκου καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής τράπεζας του κ. Χάρη Λαμπρόπουλου και εκεί οι 6 από τους δικαιούχους θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και πώς αυτή θα την υλοποιήσουν από εδώ και πέρα. Κλείνουμε επομένως τον πρώτο κύκλο και ξεκινάμε το δεύτερο που από εδώ και πέρα και από τον Σεπτέμβριο πια θα έχει συνέχεια και θα προσκαλέσουμε άπαντες να ενταχθούν στη δομή αφού βέβαια ακούσουν και το παράδειγμα των πρώτων νέων”.

Η σύσταση και ανάπτυξη της δομής Kick-iT υλοποιείται στο πλαίσιο της Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Καβάλας – Ε.Π. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020.

“Θέλουμε νέες ιδέες αλλά και βλέπουμε ιδέες εντυπωσιακές. Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτούς τους νέους” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣτην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας το θέμα της Λαϊκής των Κρηνίδων
Επόμενο άρθρο“Με σωστές κινήσεις εξασφαλίσαμε ποσά για σημαντικά έργα στο Δήμο Παγγαίου” δηλώνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Μποσμπότης