Με την τουριστική κίνηση να εξελίσσεται πολύ πιο χαμηλά από τις αρχικές προσδοκίες, καθώς οι πληρότητες και με την ζήτηση από το εξωτερικό τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου να μην διαφοροποιείται, η τουριστική αγορά έρχεται όλο και πιο κοντά στο να θεωρήσει τη φετινή σεζόν ολοκληρωτικά χαμένη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ενοικιαζομένων δωματίων, Γιάννη Μαρκιανός, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 σημείωσε ότι η πληρότητα στο νησί είναι περίπου στο 30% και στην πλειοψηφία τους Έλληνες.

Η επισκεψιμότητα αναμένεται να ανέβει ενόψει και 15Αύγουστου: “Θεωρούμε ότι αυτή την εβδομάδα θα ανέβουν λίγο οι κρατήσεις, αλλά από εκεί και πέρα οι κρατήσεις αρχίζουν και παίρνουν την κατιούσα”. Και ενώ η άνοδος των κρουσμάτων στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, κάνει αμφίβολη την ταξιδιωτική ροή και για το Σεπτέμβριο, οι επιχειρηματίες του χώρου στρέφουν το βλέμμα όλο και περισσότερο στο 2021, κάνοντας λόγο πλέον για θέμα “επιβίωσης”.

Επίσης ο κ. Μαρκιανός έκανε λόγο για επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις λέγοντας πως: “Εμφανίστηκαν επιτήδειοι οι οποίοι καλούν δήθεν για κράτηση και θέλουν να κάνουν προεξόφληση δωματίου, προτείνουν να στείλουν χρήματα με την υπηρεσία «λεφτά στο λεπτό» και σας ζητούν τον 7 ψηφίο κωδικό που στέλνει η τράπεζα για ολοκλήρωση συναλλαγής. Με τον κωδικό αυτό αποσπούν χρήματα. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Μαρκιανός στο Lobby 101.8 από το 12.15

 

Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Καβάλας: Η τήρηση των προληπτικών μέτρων θα αποτρέψει ένα καθολικό lockdown
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | Την Τετάρτη 12/8 το υπόλοιπο 35% στους λογαριασμούς των αγροτών