Στα… κάγκελα βρίσκονται όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί της Θάσου, καθώς ο μόνος χερσαίος συνοριακός σταθμός, όπως ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή (την 1η Ιουλίου) που θα λειτουργεί για την έλευση τουριστών στη χώρα μας μέχρι τις 15 Ιουλίου, αυτός του Προμαχώνα, έχει φέρει “βροχή” ακυρώσεων από Βούλγαρους, Ρουμάνους και Σέρβους.

Μία ακόμα ακόμα βόμβα ήρθε να πέσει στον “πόλεμο” του τουρισμού. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Οι βόμβες όμως δεν πέφτουν αντιπάλους αλλά από το ίδιο το κράτος, κάνοντας πράγματα εν αγνοία μας, μέσα στον ασφυκτικό κλοιό που αντιμετωπίζουμε σαν επαγγελματίες, σαν τουριστικός προορισμός. Η κατάσταση είναι τραγική και οι ακυρώσεις η μία μετά την άλλη και βλέπω ότι δεν πρόκειται αν αναστραφεί αυτό το φαινόμενο”, δήλωσε ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του επιμελητηρίου Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Μπίλιας, στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.

Ενδεικτικό της ταλαιπωρίας που δημιουργείται είναι πως από τη Νυμφαία εισέρχεται η μερίδα του λέοντος των Ρουμάνων καθώς το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα αποτελεί για εκείνους μία παράκαμψη περίπου 150 χιλιομέτρων. Την ίδια ώρα καθημερινά δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα.

“Λέγαμε ότι πάμε για ζημιά και όχι για καταστροφή”, τώρα τα πράγματα φαίνεται πως είναι αλλιώς. “Περιμένω την αντίδραση του κράτους. Είχαμε την άμεση αντίδραση του επιμελητηρίου. Αυτή η κίνηση που κάναμε, το να είμαστε όλοι έτοιμοι, όλα τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα ώστε να αναταπεξέλθουν στις απαιτήσεις φάνηκε ότι ήταν μία φούσκα. Τώρα ακούμε μόνο για τις λύρες της Κρήτης. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προστατευθούν οι επιχειρηματίες και να υπάρξει ομαδική αντίδραση”.

Όσοι ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού, βλέπουν διαχωρισμό μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας. “Οι συλλογικοί φορείς πρέπει να ξεσηκωθούν και να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης και να κινητοποιηθούν άμεσα. Είμαστε αγανακτησμένοι” επισημαίνει ο κ. Μπίλιας. “Η εικόνα στο νησί είναι απογοητευτική“, ενώ αναφερόμενος στους επόμενους μήνες είπε χαρακτηριστικά πως “θα έχουμε λουκέτα και θα μιλάμε για το lockdown των επιχειρήσεων. Η Θάσος είναι έτοιμη αλλά να δεχόμαστε τέτοιο πόλεμο είναι απαράδεκτο”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Μπίλιας στο Lobby 101.8 από το 39.38

Προηγούμενο άρθροΚύκλωμα παιδικής πορνογραφίας | Δύο εντοπίστηκαν σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΠυρά του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για την ενέργεια του Μ. Λαζαρίδη και την μετονομασία της σήραγγας του Συμβόλου