Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας πρόκειται να μεταφερθεί στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Βασίλης Θεοδωρίδης έκανε γνωστό ότι θα διατηρήσουν και τον χώρο το κτίριο της οδού Τσολάκη καθώς ο χώρος δεν επαρκεί στην Μεγάλη Λέσχη.

Όπως ανέφερε αρχικά “Εδώ και 3 μήνες είμαστε βέβαια κλειστά λόγω της πανδημίας ωστόσο το 80% των παιδιών μας κάνουν μαθήματα, διαδικτυακά βέβαια μια και δεν μπορούν να είναι παρόντα στις αίθουσες μας

Ακόμη κι αγώνες γίνονται διαδικτυακά αφού προσφέρεται το άθλημα του σκάκι για τέτοιες περιπτώσεις, για διαδικτυακές δηλαδή μάχες.

Βέβαια τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να πάρουν μέρος και εκεί δεν έχουμε δραστηριότητα αλλά σε γενικές γραμμές το σκάκι συνεχίζεται κανονικά.

Όταν όμως επιτρέψει η κατάσταση θα επιστρέψουμε στην κανονική δραστηριότητα».

ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Βέβαια εμείς ως Όμιλος ταλαιπωρούμαστε εδώ και χρόνια με το στεγαστικό θέμα. Γιατί θα θυμάστε ότι αλλάξαμε πολλούς χώρους, περάσαμε μάλιστα και από το ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης για τρία χρόνια, – 2010 – 2013 και επειδή το 2013 άρχισαν οι εργασίες ανακαίνισης, πήγαμε στο κτήριο του ΕΟΚ, μετά φύγαμε και από εκεί και τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόμαστε στο κτήριο της Ρούσβελτ. Ένα κτήριο ευρύχωρο αλλά δεν είναι σε κεντρικό σημείο.

Και αυτό μας στοίχισε και διαρροή σε παιδιά αφού οι γονείς δυσκολεύονται να μας βρουν, δεν βρίσκουν χώρο να παρκάρουν οπότε έχουμε ένα θέμα. Βέβαια έχουμε ανοικτά θέματα με το κτήριο της Μεγάλης Λέσχης μια και δεν προβλέπεται χώρος για εμάς επίσημα. Αλλά ας ελπίσουμε ότι το μικρό κομμάτι που μας υποσχέθηκαν στο ισόγειο, εκεί το τμήμα των 100 τμ εκεί που ήταν η εφημερίδα «Πρωινή» μάλλον θα έρθει σε εμάς. Μας το υποσχέθηκε ο Δήμαρχος”.

Βέβαια όπως μας εξήγησε θα πρέπει να εξασφαλισθεί και κονδύλι ευρωπαϊκό προκειμένου να γίνει και η μεταφορά αλλά και η αγορά ορισμένων επίπλων. “Αν καταφέρουμε ελέω και πανδημίας προς το Πάσχα να γίνει η μεταφορά είθε να έχουμε έναν χώρο που αξίζει στο σκάκι μας. Το στεγαστικό μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ κι ας ελπίσουμε φέτος επιτέλους να βρούμε τέλος στην ταλαιπωρία μας” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΕΟΔΥ: 4 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Καβάλα για σήμερα 17/2
Επόμενο άρθροΔιαβούλευση του Κοινού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Interreg NEXT Black Sea» με την συμμετοχή του Αλέξη Πολίτη