img_4336-1.jpg

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Αυγούστου, θα συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας, όπως αναφέρθηκε μετά τη χθεσινή σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων στο δημαρχείο. Το πρόβλημα έγκειται στην απαίτηση του δημοσίου για κατοχή 100% του οικοπέδου εν αντιθέσει με το δήμο που έχει κατοχυρωμένο το 81%.
Σε δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας αναφέρεται ότι στη σύσκεψη «διευκρινίστηκαν από τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου οι νομικές διαστάσεις του θέματος, τοποθετήθηκαν οι παρευρισκόμενοι επικεφαλής των παρατάξεων και κατέθεσαν τις απόψεις τους».
«Ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των δικαιωμάτων του δήμου Καβάλας στο οικόπεδο είναι νομικά υπαρκτός και επί της ουσίας ενδεχόμενος, άρα οι διαπραγματεύσεις που ξεκινούν τώρα πρέπει να είναι προσεκτικές και να βαδίζουν σε ασφαλές έδαφος.
Να συσταθεί διαπραγματευτική ομάδα, που θα θέσει στον Υπουργό τις δυσχέρειες και θα επιδιώξει να λυθούν από κοινού» είναι η πρόταση της παράταξης του τέως δημάρχου Κωστή Σιμιτσή.
«Να ξεκαθαρίσει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει στην αναλογία 81% στον Δήμο Καβάλας και 19% στο Δημόσιο, να εκπονήσει μία επίκαιρη και έγκυρη μελέτη αξιοποίησης του κτιρίου και να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για την άρση των εμποδίων που υπάρχουν» ζητά από τη διοίκηση του δήμου ο επικεφαλής της παράταξης Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΤέχνη, ψηφιακά μέσα και νέοι δημιουργοί
Επόμενο άρθροΜηχανισμός SeaTruck στην Κεραμωτή