Στο Δασικό Χωριό Παγγαίου θα πραγματοποιηθεί  Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού στις 6 Απριλίου. Ο επικεφαλής του ΚΟΙΝΣΕΠ του Δασικού Χωριού κ. Κοκκινίδης σημείωσε ότι είναι ένα φόρουμ με γερμανικό χρώμα.

Σύμωνα με τον ίδιο, «Πράγματι το Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού “Griechenland Alternativ Forum” είναι ένα δίκτυο ιδιωτών, συλλόγων και κρατικών φορέων που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα προβολής των ειδικών-εναλλακτικών μορφών τουρισμού της χώρας μας στη Γερμανία. Για αυτό και βασίζεται στη γερμανική αγορά. Βέβαια αυτή η ομάδα κάνει και σε άλλες περιοχές ανάλογες δράσεις.

Για αυτό και καλούμε το κοινό ενώ αναζητούμε το πώς πρέπει να λειτουργεί αυτό το σύστημα για να μπορέσουμε να φέρουμε τουρίστες στην περιοχή μας. Μιλάμε επομένως για μια αγορά η οποία από το Δασικό Χωριό υπήρχε εξαρχής επιθυμία συνεργασίας. Απήχηση υπάρχει, έχουν σταλεί σε φορείς, σε ξενοδοχεία και σε ΜΜΕ ενημερωτικά mail  και πιστεύω ότι θα υπάρχει καλό αποτέλεσμα.

Μιλάμε για φόρουμ του εναλλακτικού τουρισμού ελέω του Παγγαίου αλλά σε δεύτερη φάση θέλουμε να μάθουν γενικά τον τουρισμό μας από τη δυτική Ευρώπη ώστε να ασχοληθούμε με tour operator  των συγκεκριμένων χωρών οι οποίοι θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες.

Αλλά αυτό που ζητείται είναι μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα. Για παράδειγμα πηγαίνουν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις στη Γερμανία και πηγαίνουν το ελληνικό φυλλάδιο. Οι Γερμανοί θέλουν φυλλάδια στα γερμανικά. Αυτό είναι ένα παράδειγμα» τόνισε.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Με τα μηνύματα “Γνωρίστε μια άλλη Ελλάδα” και “Σε επαφή με τη φύση, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό” η επιτροπή του φόρουμ διοργανώνει εκδηλώσεις σε κεντρικές πόλεις της Γερμανίας που αποσκοπούν στην ενίσχυση συνεργασιών και στη δικτύωση ελληνικών επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού με σημαντικούς παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

– Η συμμετοχή στο »Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού Παγγαίου», στις 6 Απριλίου, είναι ελεύθερη και απευθύνεται σε κρατικούς φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων που διατίθενται να συμβάλουν στην συλλογική προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης τις ευρύτερης περιοχή του Παγγαίου.

– Σύλλογοι, επαγγελματίες και στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες για την ανάδειξη τουριστικών προορισμών παρακαλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής εδώ https://www.eventbrite.de/e/59164759388#tickets

– Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν πρόταση συμμετοχής ως ομιλητές παρακαλούνται να στείλουν την πρότασή τους στο iraklis@weproductions.net μέχρι στις 3 Απριλίου.

Θέματα / Πρόγραμμα:

17:00 μ.μ – 17:15 μ.μ

Καλωσόρισμα της διοργανώτριας εταιρίας Weproductions και της κοιν.σ.επ Δασικό χωριό Παγγαίου

17:.30 μ.μ – 17:45 μ.μ

Καλές πρακτικές και σωστή προσέγγιση της γερμανόφωνης αγοράς (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία)

17:45 μ.μ – 18:00 μ.μ

Τα οφέλη συμμετοχής στο Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού στη Γερμανία για ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις

18:00 μ.μ – 18:30 μ.μ

Με ποιες δραστηριότητες μπορεί να γίνει η προσέλκυση πελατών 365 μέρες τον χρόνο

18:30 μ.μ – 19:00 μ.μ

Διάλειμμα

19:00 μ.μ – 20:00 μ.μ

Ανοιχτή συζήτηση.

Προτάσεις για ημερήσιες δραστηριότητες με αφετηρία και επιστροφή στο Δασικό χωριό πχ Rafting στον Νέστο Ποταμό και στο Παρανέστι Δράμας, Σπήλαιο Αλιστράτη, Φιλίππους, Παραλίες Εγνατία οδού / Περάμου / Ηρακλείτσας, Κάστρα της Καβάλας κτλ

20:00 μ.μ- 20:30 μ.μ

Ανοιχτή συζήτηση.

Ιδέες και προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες με σχέδιο δράσης και καταγραφή περαιτέρω κινήσεων.

20:30 μ.μ – 22:00 μ.μ

Συμπόσιο, Networking

Κύριος Εισηγητής:

Ηρακλής Καλαμένιος από την εταιρεία Weproductions.

Η εταιρία Weproductions είναι εταιρεία παραγωγής θεματικών εκδηλώσεων και παρέχει υπηρεσίες Συμβούλου Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ στον τομέα του τουρισμού και διοργανώνει πολυάριθμα φεστιβάλ, συνέδρια και εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία και στις Η.Π.Α.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΈμμεση στήριξη Μεϊμαράκη απο την Αλεξανδρούπολη στον “αντάρτη” Τοψίδη, κόντρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ν.Δ
Επόμενο άρθροΑναμενόμενη ήττα για την Energean Kavala BC με 75-56 από τον Ηρακλή