Με ανάρτηση του ο Ιερέας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας έκανε γνωστό το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σήμερα για τις εργασίες στο λόφο της Ρέμβης στη Νέα Ηρακλείτσα.

Η ανάρτηση του αναφέρει:

Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν.
– Η μοχθηρία και η αδικία υπάρχουν από πρόθεση [και όχι τυχαία ή κατά λάθος].
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα τα προεόρτια της καταγγελίας του προέδρου της μείζονος αντιπολίτευσης Δημητρίου Μπαταλογιάννη, κατοίκου του δημοτικού διαμερίσματος της Νέας Ηρακλείτσας, στο ΔΣ του δήμου Παγγαίου, με αποκορύφωμα σήμερα την εισαγγελική εντολή προς το δασαρχείο Καβάλας για αυτοψία και διερεύνηση τυχόν παραβάσεων και παρεμβάσεων στον λόφο Ρέμβη-νησάκι και κατόπιν ετέρα καταγγελία δια την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του εφημερίου της Νέας Ηρακλείτσας π. Χριστοδούλου Αναγνωστοπούλου, από την αστυνομική αρχή της περιοχής.

Λυπάμαι πραγματικά και εξίσταμαι ευλόγως διότι με τον συγκεκριμένο κύριο δεν υπήρξε στο παρελθόν καμία προστριβή, ίσα ίσα έχαιρε της εκτιμήσεώς μου, μιας και το πρώτο τέκνο το οποίο εβάπτισα ερχόμενος στην ενορία της Νέας Ηρακλείτσας ήταν το πρώτο του εγγόνι και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και το δεύτερο. Κατά τον αγιασμό των Θεοφανείων περνούσα κάθε χρόνο να ραντίσω με αγιασμό την οικία του, τέλεσα τον αγιασμό δια την έναρξη του μεσιτικού του γραφείου και δύο φορές παρεκάθισα σε κάποια καφετέρια να πιω ένα καφέ αποδεχόμενος την πρόσκλησή του.

Κατά την επίσκεψή σας την προηγούμενη εβδομάδα δείχνατε ενθουσιασμένος και μάλιστα είπατε ότι θα προτείνετε στο ΔΣ του δήμου Παγγαίου, την ανάπλαση του λόφου από την Δημοτική αρχή, το οποίο και ευχηθήκαμε. Άλλωστε δια το καλό του τόπου πασχίζουμε όλοι μας και ιδιαιτέρως εμείς που ζούμε στην Νέα Ηρακλείτσα, μη όντες αυτόχθονες, βιώνοντες το ρητό «όπου γης και πατρίς» που σημαίνει ότι κάθε τόπος μπορεί να γίνει η μόνιμη διαμονή σου και να νιώθεις εκεί τόσο καλά, όσο και στην πατρίδα σου.

Πραγματικά αναρωτιέμαι τι σας ώθησε σε αυτή τη πράξη συνεπικουρούμενος βέβαια από την εδώ και μία δεκαετία (από της ιδρύσεως του σωματείου της) προέδρου του εαυτού της και ουδέποτε όπου γης Ηρακλειτσιανών αλλά και από τον έτερο κάτοικο Παληού που προφορικά και γραπτά διατείνεται γιατί στην Ηρακλείτσα υπάρχουν τρείς εκκλησίες και όχι ένα σχολείο.

Κύριε πρόεδρε της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου μας, αναρωτιέμαι πως κοιμηθήκατε χθες και πως θα κοιμόσασταν σήμερα αν ο εφημέριος της ενορίας σας διανυκτέρευε σήμερα στο κρατητήριο.

Και αν όλα αυτά γίνονται για να αλιεύσετε την μία και μοναδική ψήφο της ασεβούς ορχήστριδος αυτή την στιγμή, της εύχομαι να μακροημερεύει μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ώστε να σας την παράσχει εκ της καρδίας της. Καθώς και σας προκαλώ να διερευνήσετε αν οι ψηφοφόροι που επηρεάζει ξεπερνούν τα δέκα δάχτυλα των δύο χεριών της.

Να σας αναφέρω, όμως, ότι η Ηρακλείτσα των προγόνων σας δεν έχει καμία ομοιότητα με τη σημερινή Ηρακλείτσα της ανοικοδομήσεως και των αντιπαροχών, διότι η εν λόγω κυρία (;) διατείνεται, επίσης, ότι καταστρέφουμε τον λόφο των προγόνων της.

Αλήθεια, δεν είδα επί των ημερών σας, ως προέδρου της τότε κοινότητος, την δεκαετία του 90, να χαρακτηρίζεται ένα κομμάτι ως παραδοσιακός οικισμός ή παλιό χωριό όπως συμβαίνει σε αρκετές πόλεις. Ίσα ίσα για βιοποριστικούς λόγους και καλά έκανε, τα έδωσε όλα αντιπαροχή και μιας και μιλάει για απληστία, ο νυν εφημέριος της Νέας Ηρακλείτσας δεν αδίκησε κανένα ορφανό αφαρπάζοντας την πατρική του περιουσία.

Γιατί δεν κράτησε την οικία των γονέων της να έχει να θυμάται; Και να κάνω και μία δημόσια απολογία. Όταν ήρθα εφημέριος σε αυτόν τον τόπο, της είπα να προσπαθήσει να διαψεύσει την εικόνα της για να αρχίσει ο κόσμος να την συμπαθεί. Στου κουφού την πόρτα όμως…

Όσο για τη δημιουργία σχολείου, υπόσχομαι ενώπιον θεού και ανθρώπων, αν η πηγή του σκανδάλου, η οποία σας χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή και η οποία διάγει το 75 έτος της ηλικίας της, αξιωθεί της μητρότητος, υπόσχομαι να αναλάβει το εκκλησιαστικό συμβούλιο την ανέγερση εκ θεμελίων και την ολοκλήρωση ενός τέτοιου μεγάλου έργου και την δωρεά του στον τόπο μας.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, όπως με πληροφόρησαν σήμερα πολλοί συντοπίτες σας.

Τελειώνω με μία συμβουλή, καθότι πατήρ. Εγώ και η εγκληματική αυτή φυσιογνωμία του τόπου μας, ότι και να πάθει το κουφάρι μας δεν θα κλάψει κανείς. Εσείς όμως έχετε οικογένεια, παιδιά και εγγόνια. Προστρέξτε στην χάρη της Παναγίας της Φανερωμένης, της Παναγίας των προγόνων μας και μην την πολεμάτε … ζητήστε τη χάρη και την προστασία της για να χαρείτε την οικογένεια σας και να σας χαρεί και εκείνη. Διότι το κάρβουνο και καίει και μουτζουρώνει.

Όλοι μας θα μείνουμε στην ιστορία, μια ιστορία όμως που την γράψαμε εμείς οι ίδιοι. Εκτός αν δεν σας απασχολεί η υστεροφημία σας.

Προηγούμενο άρθροΤσανάκα-Ξανθόπουλος: ΑΝΗΣΥΧΙΑ για το κύρος και τη φήμη του ΔΗΠΕΘΕ
Επόμενο άρθροEuropa League: Άρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1 – Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι