Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται ξανά οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων. Πριν προλάβουν να “συνέλθουν” από τις βροχοπτώσεις των περασμένων μηνών που έπληξαν τις εκτάσεις, οι αστάθεια των τελευταίων ημερών δεν βοηθάει στο έργο των καλλιεργητών.

“Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες μέσω μελετών να λυθεί το πρόβλημα. Ο Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει μελέτες αλλά δεν βλέπει έργα”, είπε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

“Δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον να λυθεί το πρόβλημα. Με το να επαναλαμβάνουμε ότι τα Τενάγη είναι πλημμυρισμένα και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε δεν αποτελεί είδηση. Είδηση αποτελεί η ιστορία των πραγμάτων. Ξεκινώντας από τις μελέτες του 2000 έχουμε φτάσει στο 2020 και μιλάμε ακόμα για μελέτες. Σε όλη την Ελλάδα δίνονται χρήματα για αποστραγγιστικά και αρδευτικά έργα και δίνονται στα Τενάγη, παρά μόνο ψίχουλα”.

Ο κ. Καλπακίδης ξετύλιξε το κουβάρι φτάνοντας στο σήμερα με μία σειρά από μελέτες και ακόμα όλοι περιμένουν να ολοκληρωθεί η προμελέτη που ορίστηκε πριν χρόνια. “Αυτό που έχει ουσία είναι ότι μία μελέτη που ήθελε επικαιροποίηση με 15 χιλιάδες ευρώ και προτάσεις 150 χιλιάδες ευρώ, την κάνουμε τώρα με 850 χιλιάδες ευρώ και αποτελέσματα δεν έχουμε”.

Επίσης ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας: “ακούμε συνεχώς υποσχέσεις και προτάσεις αλλά δυστυχώς οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί αλλάζουν, αλλά η πολιτική για τα Τενάγη παραμένει ως έχει. Απορώ με την ανεκτικότητα απέναντι σε όλους αυτούς που κάνουν μελέτες. Κάποιοι πατούν στις παλιές μελέτες. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Τενάγη δεν γίνονται έργα και μόνο προεκλογικά μας υπόσχονται τα ίδια αλλά και ότι ξοδεύονται χρήματα για μελέτες.

Ενώ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Ακούστε όσα δήλωσε στο Lobby 101.8 ο Θέμης Καλαπακίδης από το 13.30

 

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός | Υπάρχουν κρατήσεις, συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και προβληματισμός
Επόμενο άρθροΣτις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια, στις 29 οι κατασκηνώσεις – Ξανά μουσική και αλκοόλ στις παραλίες