Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο η τιμή έναρξης θα είναι στα 80 λεπτά το λίτρο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι θεσμοθετημένες οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της περιόδου διανομής του πετρελαίου θέρμανσης. Στις 15 Οκτωβρίου είναι η έναρξη. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, είμαστε σε καλά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Το πετρέλαιο θα ξεκινήσει περίπου στα 80 λεπτά το λίτρο. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ένα επίδομα θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά. Μένει να δούμε πώς ακριβώς θα το πάρουν κι αν πρέπει να γίνουν πάλι αιτήσεις για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Το ξεκίνημα θα είναι αρκετά χαμηλό. Αυτό οφείλεται στην παγκόσμια ύφεση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές στο αργό πετρέλαιο και επηρεάζουν τη λιανική τιμή πώλησης όλων των καυσίμων. Ζητήσαμε δυνατότητα περεταίρω μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης ώστε τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πιο οικονομικά το πετρέλαιο αλλά για ακόμη μία χρονιά δεν υπάρχει κάτι από την κυβέρνηση προς τη μείωσή του. Οπότε με τα σημερινά δεδομένα η τιμή είναι στα 80 λεπτά.

Ακούγεται διαχρονικά η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το 2010 που ξεκίνησε η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα. Είναι το πρώτο θέμα συζητήσεων της Ομοσπονδίας μας με το οικονομικό επιτελείο, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα. Έχει ακουστεί πολλές φορές η μείωση αλλά έχει παγιωθεί.

Αυτήν τη στιγμή ο καταναλωτής πληρώνει κοντά στα 35 λεπτά φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι αρκετά ψηλός ο φόρος κι έχουμε πει αρκετές φορές ότι το προϊόν είναι είδος πρώτης ανάγκης και όχι είδος πολυτελείας για να έχει φόρο κατανάλωσης. Ο καταναλωτής μπορούσε να αγοράσει χωρίς τους φόρους ή με τους φόρους που υπήρχαν το 2010, με τις σημερινές τιμές, κοντά στα 45 λεπτά το λίτρο. Είναι πάρα πολύ επιβαρυμένο το προϊόν».

Προηγούμενο άρθροΔιεσώθη χελώνα Caretta caretta στην Παραλία της Κεραμωτής
Επόμενο άρθροΜε ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μόνο για τις ομάδες υψηλού κινδύνου το αντιγριπικό εμβόλιο