Επειδή όλοι μας είναι πιθανό κάποια στιγμή στη ζωή μας να γίνουμε μάρτυρες κάποιου επείγοντος περιστατικού είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι ή στην κοινότητα που ζούμε, το Γενικό Λύκειο Νικήσιανης κάλεσε τους εκπαιδευτές του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές προκειμένου να διδάξει στους μαθητές του Λυκείου, αλλά και τους γονείς τους, βασικές οδηγίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

 Έτσι, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 εθελοντές εκπαιδευτές από την Χαλκιδική, την Ασπροβάλτα  και τη Δράμα, με τον υπεύθυνο του προγράμματος Αναστάση Στεφανάκη, ήρθαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Νικήσιανης που πρόθυμα παραχώρησε ο Δήμος Παγγαίου προκειμένου να διδάξουν στους μαθητές μας τις Πρώτες Βοήθειες με τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογώνηση).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, εκπαιδεύτηκαν πάνω σε προπλάσματα που έφεραν μαζί τους οι εκπαιδευτές του Kids Save Lives και έμαθαν να αντιμετωπίζουν περιστατικά αναίσθητων θυμάτων, πνιγμού νερού, πνιγμονής από ξένο σώμα αλλά και εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής! Έμαθαν δηλαδή να σώζουν με τα δυο τους χέρια έναν άνθρωπο που έχει καταρρεύσει! Επόμενος στόχος του Λυκείου μας είναι η τοποθέτηση ενός Απινιδωτή εξωτερικού χώρου, προκειμένου να βοηθηθεί οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει ανάγκη!

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθροΚατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους