Με 390 περίπου πρόσφυγες έφτασε το απόγευμα, στο λιμάνι της Καβάλας, το πλοίο «Νήσος Μύκονος». Οι πρόσφυγες μετακινήθηκαν με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας προς τις εγκαταστάσεις του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη.

  
Για λίγες ώρες, τις νυχτερινές, θα παραμείνουν στην περιοχή των διοδίων της Μουσθένης στην Εγνατία οδό. Στο νομό Καβάλας, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης και το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης φιλοξενούνται περίπου 970 πρόσφυγες. Χθες επέστρεψαν στην Καβάλα 20 πρόσφυγες οι οποίοι είχαν μείνει αρχικά στο Εκθεσιακό και αργότερα μετακινήθηκαν στην Ειδομένη. Πάντως, το απόγευμα της Δευτέρας μεμονωμένες ομάδες προσφύγων έφυγαν από Καβάλα και Δράμα.
  
Στη Δράμα φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες. Σήμερα το απόγευμα (στις 6) εθελοντές και φορείς θα συναντηθούν στο δημαρχείο της πόλης για να συντονίσουν την προσφορά τους.
  
Χθες, η Κοινότητα Πελίτι ξεκίνησε τη δημιουργία ενός κήπου στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στη ΒΙ.ΠΕ Δράμας. Ο κήπος έχει σκοπό να προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε μικρούς και μεγάλους και φρέσκα λαχανικά στους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.

  

Προηγούμενο άρθροΑντιδρούν οι διοικήσεις των Δήμων του Νομού Καβάλας στο ενδεχόμενο μετατροπής των παιδικών κατασκηνώσεων σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων
Επόμενο άρθροΣτη διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών η Δήμαρχος Καβάλας Δ.Τσανάκα