Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου θα συμμετάσχει η Δημωφέλεια. Ο πρόεδρός της κ. Τάκης Αγγελίδης είπε ότι η Ρουμανία πλέον είναι ένας λαός που μας ενισχύει τουριστικά. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Δημωφέλεια εκπονεί κάθε χρόνο το σχέδιο τουριστικής προβολής της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η συμμετοχή μας σε κάποιες εκθέσεις που θα επιλέξουμε. Είθιστε να συμμετέχουμε στις εκθέσεις που προτείνει ο ΕΟΤ. Για το 2022 έχουμε έναν κατάλογο που συμμετέχει ο ΕΟΤ –είναι περίπου 30 οι εκθέσεις- και μετά από σκέψη αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε κάποιες από αυτές. Είναι λίγες, δεν υπάρχει λόγος να τρέχουμε σε όλο τον κόσμο, πρέπει να πηγαίνουμε στοχευμένα και σε εκθέσεις με τουριστικό ενδιαφέρον για μας.

Μία από αυτές είναι η Έκθεση του Βουκουρεστίου που θα γίνει από τις 24 έως τις 29 Φεβρουαρίου. Ειδικά πέρυσι και στην Καβάλα και στη Θάσο την παρτίδα την έσωσαν οι Ρουμάνοι τουρίστες. Με δεδομένο ότι η πόλη μας βασίζεται κυρίως στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια, με τους Ρουμάνους να αποτελούν πλειοψηφία, οφείλουμε να δίνουμε παρών στην Έκθεση του Βουκουρεστίου και με μεθοδευμένες ενέργειες να κάνουμε τις ανάλογες επαφές και με τουριστικούς πράκτορες και με τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται.

Παράλληλα έχουμε στείλει επιστολή στο Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Καφεζυθοπώλες της Καβάλας, όποιος επαγγελματίας έχει τουριστικό ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη έκθεση είναι ευπρόσδεκτος στο περίπτερο που διαθέτει η Δημωφέλεια να κάνει τις επαφές του. Έχουν γίνει επαφές και με τον ΕΟΤ και με την Περιφέρεια, οπότε όλοι μαζί μπορούμε να προβάλλουμε την πόλη μας».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε μια λίστα με περίπου 30 εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι λογικό να μην τρέχουμε στο Μεξικό, την Ινδία, τη Νέα Υόρκη ή την Κορέα, αλλά να εστιάσουμε σε αγορές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μας. Αυτές είναι κατά βάση οι βαλκανικές αγορές και φυσικά δεν ξεχνάμε τις παραδοσιακές αγορές της κεντρικής Ευρώπης όπως είναι η Γερμανία και η Αυστρία, ενώ υπάρχει πάντα ενδιαφέρον για την αγορά του Ισραήλ με το οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε τις τουριστικές μας σχέσεις».

Προηγούμενο άρθροΦώτης Πούλος: Τα χρηματιστήρια στις μεγάλες χώρες παίζουν τις μετοχές των πετρελαίων προκειμένου να κερδοσκοπήσουν
Επόμενο άρθροΔίκτυο Εθελοντών ιδρύθηκε από τον Δήμο Καβάλας