Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Καβάλας καθώς το Επιμελητήριο παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο του για την περιοχή του Αγίου Νικολάου που αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Καβάλας.

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας είπε ότι «μπαίνουμε πλέον στην τελική φάση. Είχαμε τη δυνατότητα την προηγούμενη Πέμπτη να παρουσιάσουμε σε επαγγελματίες- επιχειρηματίες της περιοχής της παρέμβασης του Αγίου Νικολάου, του ιστορικού κέντρου της Καβάλας, καθώς και τις τελικές μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί από το Δήμο Καβάλας σε ό,τι αφορά τις δημόσιες παρεμβάσεις –πεζοδρόμια, δρόμοι, φωτισμός κοκ. Παρουσιάσαμε, επίσης, τις προτάσεις των τεχνικών μελών και στελεχών του Επιμελητηρίου Καβάλας όσον αφορά τις όψεις των ιδιωτικών κτηρίων. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Το σύνολο των παριστάμενων επαγγελματιών συμφωνούν με αυτές τις παρεμβάσεις. Εκφράστηκαν βέβαια προβληματισμοί για την ευρύτερη λειτουργία του ιστορικού κέντρου. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε στη συνέχεια. Προσβλέπουμε και στη συνεργασία του Δήμου Καβάλας προκειμένου προβλήματα λειτουργικά, χρήσεις πεζοδρόμων, χώρων στάθμευσης, φορτοεκφόρτωσης, να λυθούν το συντομότερο δυνατόν.

Πριν 1,5 χρόνο είχαμε και την ένταξη του έργου, την ωρίμανση των μελετών, την τελική φάση παρουσίασης αυτών των παρεμβάσεων που ευελπιστώ να γίνουν αποδεκτές από το σύνολο των επαγγελματιών έτσι ώστε στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε προβλέψει να ολοκληρωθούν αυτές οι παρεμβάσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2023, να είμαστε συνεπείς. Θα είναι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, κυρίως στην οδό Κουντουριώτου, στους πεζοδρόμους Σπετσών, Ψαρών, στην Κριεζή, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Στοιχεία που έρχονται να δώσουν νέα δυναμική στην περιοχή που βλέπουμε συνεχώς να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Μέσα στη βδομάδα θα έχουμε κι άλλες συναντήσεις, θα έχουμε προσωπικές επαφές πόρτα- πόρτα των στελεχών του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου με τους επαγγελματίες της περιοχής για την πλήρη και τελική ενημέρωση. Ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν γίνει διαγωνισμοί, προκηρύξεις και να έχουμε τους ανάδοχους των έργων που θα υλοποιηθούν».

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι ένα φιλόδοξο έργο που ξεκίνησε επί της δημαρχίας της κας Τσανάκα και με έναν σχεδιασμό που είχε στόχο αυτή η περιοχή που βρίσκεται στην καρδιά της Καβάλας και μεγάλη επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, νά αλλάξει εικόνα. Στο ερώτημα προς όλους μας, αν είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή, η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Επομένως αυτά που προτείνονται με νέα φιλικά υλικά, με προβολή της περιοχής, με τον εκσυγχρονισμό της και τη δημιουργία μιας ενιαίας εικόνας που θέλουμε να δώσουμε, θα την κάνει ακόμη πιο θελκτική. Έτσι θα έχουμε και νέες επενδύσεις και μια καλύτερη εικόνα για τους επισκέπτες. Το σχέδιο αυτό είναι της τάξης του 1,8 εκ. ευρώ, εκτιμώ ότι είναι στην τελική φάση και θα είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε χαράξει».

Προηγούμενο άρθροΣτην Κύπρο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος- Κατέθεσε λουλούδι στη μνήμη του Ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη
Επόμενο άρθροΓιάννης Μαρκιανός: Προς το παρόν τα πράγματα τουριστικά στη Θάσο εξελίσσονται καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις