Μετά από διαπραγμάτευση κρεοπωλών και κτηνοτρόφων τα αμνοερίφια θα πωλούνται στην Καβάλα στα 13 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κρεοπωλών κ. Κώστα Κεχαγιά οι τιμές αυτές είναι ανάλογες με τις περυσινές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν διαπραγμάτευση μιας βδομάδας με διαφωνίες και διαξιφισμούς. Πιστεύουμε να καταλήξαμε κάπου, για τον κόσμο πιο πολύ, να έχει την περσινή τιμή το κατσίκι, διότι με 15 ευρώ είναι πολύ δύσκολο να αγοράσει το κοινό μας. Καταλήξαμε να πληρώσει ο κόσμος στο τσιγκέλι στα 13 ευρώ το κατσίκι όπως πέρυσι. Ζητούσαν πάρα πολλά πράγματα οι παραγωγοί. Δυστυχώς, με την έννοια των οικονομικών δυσκολιών, έχουν δίκιο και αυτοί αφού οι ζωοτροφές και τα πετρέλαια έχουν ανέβει πάρα πολύ. Αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να πουλήσουμε τόσο ακριβά στον κόσμο διότι παραπονιούνται από την πρώτη μέρα που θα πάει 15 και 16 ευρώ το κιλό. Για 10 χρόνια η τιμή κυμαινόταν από 9 έως 10 ευρώ, πέρυσι λόγω της Ιταλίας και την έλλειψης των αμνοεριφίων πήγε η τιμή στα 13 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά έμεινε έτσι και φέτος».

ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «οι υπόλοιπες τιμές είναι όπως τον τελευταίο μήνα. Το μοσχαράκι που είχε ανέβει 1 ευρώ τις γιορτές των Χριστουγέννων, παρέμεινε εκεί. Το χοιρινό που πήρε 1 ευρώ πάνω μέσα στην περίοδο της νηστείας φαίνεται ότι δεν θα ανέβει άλλο και θα είναι στα 6-6,5 ευρώ το κιλό χωρίς κόκαλο. Σε ό,τι αφορά την επάρκεια, ο κόσμος θα πάει πιο συντηρητικά, οπότε θα βρει κρέας γιατί θα πάρει λιγότερο. Αυτό βλέπω να γίνεται. Ο κόσμος θα αγοράσει λιγότερο και πιστεύω ότι όλοι θα είμαστε καλυμμένοι. Προτείνω στο καταναλωτικό κοινό να κάνει έγκαιρα τις παραγγελίες του γιατί πολλοί συνάδελφοι θα έχουν ξεπουλήσει μέχρι Μεγάλη Τετάρτη- Μεγάλη Πέμπτη».

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το bazaar πασχαλινών προϊόντων του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας στην Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος για ακτή Καλαμίτσας: Είναι μία πύρρειος νίκη για το Δήμο Καβάλας