synaspismos401-604x314

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης επισκέπτεται την πόλη μας μεθαύριο Τετάρτη, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής κ. Κεδίκογλου. Οι εργασίες της συνόδου γίνονται στην Καβάλα λόγω συμμετοχής σε αυτές του κ. Κώστα Μορφίδη. Το πρόγραμμα είναι διήμερο, θα γίνει στο ξενοδοχείο Λούσυ. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών του Ευξείνου Πόντου δεν είναι κάτι καινούργιο, συνεδριάσει των βουλευτών μελών της γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στην Καβάλα η σύνοδος πραγματοποιείται πρώτη φορά.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μορφίδης ήταν στον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη. Μαζί και ο διοικητής του Νοσοκομείου. Η ανάρτηση του υφυπουργού αναφέρει: « Με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Aναστάσιο Καρασάββογλου, το Βουλευτή Καβάλας Μορφίδης Κώστας και τους συνεργάτες του Γραφείου συζητήσαμε μια σειρά από θέματα του Νοσοκομείου. Πρώτη προτεραιότητα το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου με πόρους που έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης». Το έργο έλαβε προφορική έγκριση στη συνάντηση, έχει προϋπολογισμό 2,5 εκ ευρώ και είναι ώριμο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν έχουν να παρουσιάσουν άλλα νέα από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Είναι σε εκκρεμότητα η συνάντηση τους με τον Υπουργό Εσωτερικών (δίμηνα Παγγαίου), με την κ. Παπανάτσιου (διεκδικήσεις Δήμου Καβάλας). Το Σάββατο στα γραφεία τους ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Βύζικα για το συνέδριο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού. Επίσης το Σάββατο στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ανέβηκαν υποψηφίου βουλευτές και συζήτησαν τη στήριξη τους από το κόμμα. Δεν έγιναν γνωστά τα ονόματα τους. Προφανώς δεν είναι υποψήφιοι στο Δήμο Καβάλας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα επρόκειτο να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα Κατσιμίγα στην ΑΜΘ.

Προηγούμενο άρθροΑναλυτικά οι αλλαγές στην πλατεία μέσω δημοτικού έργου – Εγκρίνονται την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΗ πιο μεγάλη ώρα για Ζάεφ και Συμφωνία των Πρεσπών – Ξεκίνησε η συζήτηση στην Βουλή της πΓΔΜ