Στην ΕΣΕΕ εξελέγη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, στη 10η θέση. Ο ίδιος έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική εκλογή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το Σαββατοκύριακο έγιναν οι εκλογές του τριτοβάθμιου οργάνου μας, της ΕΣΕΕ. Εκεί συναντηθήκαμε οι Εμπορικοί Σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και εκλέχθηκα στη 10η θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και για τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και για μένα προσωπικά διότι οι εκλέκτορες στην Ομοσπονδία μας από την Καβάλα είναι γύρω στα 30 άτομα οπότε για να φτάσουμε στους 220 σημαίνει ότι χαίρουμε εκτιμήσεως και σαν Σύλλογος λόγω των δράσεων και της στάσης μας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και προσωπικά είναι μια όμορφη στιγμή για μένα που θα συμμετέχω για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ. Θα είμαστε στα κέντρα αποφάσεων όπου εκεί θα έχουμε ενημέρωση σε καθημερινή βάση και πιο πλήρη αλλά και να μπορούμε να περνάμε δικές μας θέσεις και διεκδικήσεις».

ΩΡΑΡΙΟ ΑΓΟΡΑΣ

Για το νέο ωράριο τη αγοράς είπε ότι «δυστυχώς, στις συναντήσεις και επαφές που είχαμε κάτω στην Αθήνα, το 10 η ώρα ανοίγματος της αγοράς που είναι υποχρεωτικό για όλη την Ελλάδα για τα αστικά κέντρα που θεωρούνται μεγαλύτερα και με πρόβλημα συνωστισμού, δεν σκέφτονται να το αλλάξουν μέχρι τέλος του χρόνου. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα διότι αυτό το ωράριο θα είναι και το εορταστικό. Εμείς εννοείται ότι δεν το θέλουμε αυτό το μέτρο, όπως και άλλες πόλεις, καθώς δεν έχει καμία εφαρμογή. Στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη έχει εφαρμογή αλλά πουθενά αλλού. Αυτό σε μία περίοδο που η κίνηση είναι αρκετά μειωμένη, το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο, περνάει ο καιρός και δεν βλέπουμε να διαφαίνεται κάτι αισιόδοξο για μέχρι τέλος του χρόνου. Ευελπιστούμε, όμως, ότι κάποιες μέρες τις γιορτές θα έχει σχετικά καλή κίνηση.

Στην αγορά η πληρότητα των αγαθών και οι τιμές, τουλάχιστον στη διάρκεια του εκπτωτικού 15ημερου το Νοέμβριο ήταν καλές. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των εορτών κι ελπίζουμε να έχουμε την ανάλογη κίνηση στα καταστήματα».

Προηγούμενο άρθροΣτην τριμερή συνάντηση Ελλάδος, Κύπρου και Ιορδανίας ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΆκαρπη η διαβούλευση μεταξύ διοίκησης της Ενεργειακής Αιγαίου με το Σωματείο Εργαζομένων